Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

TF-veréssel ugrottunk az élre

Nehezen indult ugyan, de nagyon sima, harminckét pontos győzelmet arattunk a Budapesten, ennek köszönhetően pedig ismét átvettük a vezetést a tabellán.

Serco-TF-BP - Pécsi VSK-VEOLIA 53-85 (12-16, 16-19, 11-25, 14-25)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 6. forduló. Budapest, Közszolgálati Egyetem Sportcsarnok

TF Budapest: Krnjajski 2, Buzás, Beák 4/3, McClane 12, Bergstedt 15. Csere: Sarenac 15/9, Filipovics 2, Meleg 2, Kozma, Szobi 1. Vezetőedző: . PVSK-Veolia: Pongó 14/6, Taylor 20, Csirics 5/3, Budimir 10, Horti 2. Csere: Antóni 5/3, Kesar 15/6, Olasz 4, Demeter 9/9, Simon 1, Bíró L., Benke. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Hiába kapott ki eddigi összes bajnokiján a Tehetséges Fiatalok együttese, azt azért sejtettük előre, hogy a papírforma önmagában nem lesz elég a győzelemhez ellenük, pláne nem idegenben. Ebből pedig kaptunk is egy kis ízelítőt a fővárosiak elleni találkozónk első félidejében. Merthogy bizony a korábban nálunk játszó Borisz Krnjajskival a kezdőjében felálló TF bizony az első húsz percben alaposan megnehezítette a dolgunkat. Bár a vezetést gyorsan megszereztük, és azt kis sem adtuk a kezünkből, a hazaik azért csak tapadtak ránk, mint a légypapír. Ez még ráadásul azzal is párosult, hogy nem igazán ültek a dobásaink, így igaz, hogy a nagyszünethez érve vezettünk hét ponttal, Csirke Ferenc valószínűleg nagyon örült annak, hogy jön a pihenő.

És úgy tűnik, ez kellett ahhoz, hogy váltani tudjunk. Merthogy a második félidőt egy laza 12-0-s rohanással kezdtük! Ez meg is hozta a várt lendületünket és kedvünket, ezzel egyenesen arányosan pedig elvette ugyanezt a TF-től. Végre beestek a külső kísérletek is, Kesar, Pongó és Antóni is betalált kintről, így az előnyünk folyamatosan nőtt. A végére már harminc pont körüli előnyt szedtünk össze, így jöhettek a fiatalok is, Demeter és Olasz meg is mutatta, hogy nem jönnek zavarba akkor sem, ha főszerepet kell alakítaniuk.

Végül nagyon sima, 32 pontos győzelmet arattunk, ami egyben azt is jelenti, hogy hiába győzte le a Szolnok a ZTE csapatát, jobb kosárkülönbségünknek köszönhetően ismét vezetjük az NB I. tabelláját!

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak és a minket elkísérő szurkolóknak is. Az első félidőben nem találtuk a támadásaink ritmusát. A védekezéssel nem volt nagy gond, hiszen csak 28 pontot kaptunk. A harmadik negyedben kellett, hogy betaláljunk néhányszor, ezzel meg tudtuk törni a TF-et. Ellenfelünknél talán el is fáradtak azok, akik több időt töltöttek a pályán.

Demeter Attila: - Összességében megérdemelten nyertünk. Az első félidőt kicsit álmosan kezdtük, de a félidőben átbeszéltük a dolgokat, és teljesen más mentalitással jöttünk ki a második félidőre. A kinti dobásaink is jobban ültek, ennek köszönhetjük a győzelmet.

---
NBI. A-csoport: a 6. forduló után. Ismét az élen...