Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Baumholczer Máté első helyet szerzett Szentgotthárdon

A Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE rendezte a Szentgotthárd melletti Hársas-tónál az idei utolsó egyéni Országos bajnokságot, a normáltávút.

A jól futható erdőben elsősorban a részletgazdag árokrendszerekben történő precíz tájékozódás jelentett kihívást, hosszabb, útvonalválasztós átmenetekre nem nagyon adott lehetőséget a terep.

A férfiak mezőnyében Baumholczer Máté aratott nagy különbségű győzelmet és ezzel megvédte címét. Több mint 5 perccel előzte meg az ezüstérmes Tugyi Leventét, a bronzérmet Bakó Áron szerezte meg.

Mátét telefonon értem el a verseny után:

- Több mint harminc klub, csaknem 900 versenyzője vett részt a rendezvényen. Nagyon jó volt a pálya, könnyebb volt, mint amire számítottam. Úgy érzem, bár voltak tévesztések, hogy kifejezetten jól ment a verseny. Semmilyen zavaró körülmény nem volt, a felkészülés is jól sikerült, minden egy irányban hatott, és így jöhetett létre az öt perc fölötti előny a másodikkal szemben.

Most vasárnap Kiskunmajsán versenyeztünk, ahol 2 csapat és egy váltóverseny volt. Mi a Felnőtt Csapatbajnokság férfikategóriájában 3. helyet szereztünk. Mivel erre évek óta nem volt példa, úgy érzem ez nagyon jó eredmény. Ezzel véget ért az idei versenyszezon, legközelebb 2019-ben folytatjuk- fejezte be Máté a beszámolót.

Nyilas László