Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Vincze György hazatért

Vincze Györgyre (78), a PVSK volt kiváló labdarúgójára várunk, televíziós interjút szeretnénk vele készíteni a PVSK TV számára. Gyuri pontosan, a megbeszélt időpontban meg is érkezik.

De még el sem engedi a bejárat képzeletbeli kilincsét, már hárman is körbefogják. Mi türelmesen toporgunk a kissé hűvös őszi reggelen, még néhány kézfogás, majd meghatottan néz körben a valóban impozáns csarnokon, de kissé lehangoltan, a már teljesen lebontott labdarúgó stadionon.

Tizenhárom éves koromban, 1953-ban kerültem a PVSK-ba. Még nem voltam 17, amikor bemutatkoztam, akkor az NB II Nyugati csoportjában szereplő első csapatban, a Dunaújváros ellen, és 24 éves koromig játszottam itt. Egy mérkőzést kivéve minden meccsen szerepeltetett Czibulka Misi bácsi. Volt olyan szezon, hogy 17 gólt szereztem, volt, hogy 13-at, de 11-nél alább sohasem adtam. A csavart szabadrúgás volt a specialitásom. 1964-ben a Pécsi Dózsához igazoltam, majd két évre, 1966-ban, még visszatértem a PVSK-ba. Egyik nagy élményem, hogy 1954. májusában Pécsett játszott a Magyar Labdarúgó válogatott. Mi, a PVSK úttörő csapata előmeccset játszhattunk. Látni a nagy csapatot közelről, ez örök emlék marad!

Arra a banális kérdésre, hogy milyen érzés látni a már lebontott stadion helyét, a következőket mondja - Nézd, én itt voltam gyerek, itt lettem labdarúgó, itt nőttem fel, csodálatos élmény volt nem csak játszani, de edzeni is ebben a stadionban. Egyrészt sajnálom, de ilyen az élet! Helyére egy gyönyörű létesítmény kerül, és ez szívmelengető. 78 éves vagyok, furcsát mondok, a régiek közül, akikkel az elején együtt játszottam, egyedül csak én élek.

Megkérdeztem jár-e meccsre, eljön-e majd az avatóra - Természetesen, voltam néhány találkozón, és jövök is még.. Ha pedig elkészül az új stadion, biztos itt leszek talán már az avatón is. Én, bárhová is sodort az élet, mindig PVSK-s voltam, és az is maradok.

Névjegy:

Születési adatok: 1940.04.21. Pécs

Édesapja: katonatiszt

Édesanyja. háztartásbeli

Pályafutásának kezdete: 1953.

Magyar Ifjúsági válogatott: 1956.

Első felnőtt meccs: 1957.

Távozik a Pécsi Dózsába: 1964.

Visszatérés a PVSK-ba: 1966.

A PVSK-ban többször szerepelt az NB III-as és az NB II-es csapatban, de a Pécsi Helyiiparban is játszott, ahol 1973-ban fejezte be labdarúgó pályafutását.

Első képünkön az 1958-as PVSK felnőtt csapat, második képünkön a Baranya megyei ifiválogatott 1956-ból, harmadik képünkön pedig egy karikatúra Vincze Györgyről, még a hatvanas évek végéről.

Nyilas László