Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A PVSK nehezen nyert a Boda ellen

Az elvárható győzelem felelősségével lépett pályára csapatunk a Boda ellen. A fiúk lerázták vállukról a terhet, az ellenfél védőit is nha, de nagyot megküzdöttek a győzelemért.

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK Boda ÖSE 3-2  (0-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I-es találkozó, 8. forduló: Várkői stadion labdarúgó pálya: 150 néző.
Vezette: Hernádi (Gyenis, Kállai).
Pécsi góllövők: Reth 2, Váradi.

Pécsi VSK: Marthy – Kiss (Németh), Vida, Zámbó, Sziládi – Szeifert (Váradi), Hawkins (Réfi), Domonkos, József (Kaufmann) - Reith – Ndjodo   Vezetőedző: Reith Róbert

A meccs fontosabb részletei:
1.félidő:
Gyönyörű, igazi tavaszias időjárásban kezdődött el a meccs. Talán az időjáráshoz igazodva már a meccs elején látni lehetett, hogy ma játékukkal is napsütést akarnak varázsolni a csapatok a Várkői stadionba. Meglepő módon a vendégek kezdtek jobban, az első pécsi helyzetre negyed órát kellett várni.
15. perc: Archie mintegy 20–m-ről leadott, és jól eltalált lövését védte a nemrég még PVSK színekben szereplő Kácsor.
34. perc: József került helyzetbe, de 8-m-es lövését nagy bravúrral védte Kácsor.
38. perc: Vendégek veszélyeztettek, Marthy védte a lövést, de a szöglet utáni kavarodásban ismét neki kellett bravúrral közbeavatkoznia.
Ebben a félidőben egyik csapat sem tudott gólt szerezni, mert az utolsó pillanatokban rossz döntéseket hoztak a játékosok, így 0-0 volt a félidő.

II. félidő:

47.perc: Reith jó érzékkel lecspott egy kapu előtti labdára, majd keresztebe lőtte a labdát. A jókor érkező Váradi 3-m-ről a hálóba pofozta. 1-0!
49.perc: Még jóformán ünnepeltek a hazai játékosok, amikor egyenlített a Boda. Egy kapu előtti kavarodás közben Vida lábáról került a hazai kapuba a labda. Öngól! 1-1!
51.perc: Óriási helyzetet hagytak ki a vendégek. Egy 8 m-es lövést hárított az alapvonalon kivülre Marthy, majd a szöglet utáni kavarodásban a kapufát találták el a vendégek.
62. perc: Vezetnek a vendégek. Kovács a 16-os sarkánál szépen fordult be a PVSK  kapuja felé, és tiszta helyzetből az ellenkező sarokba ívelt 1-2!
75.perc Végre egyenlítünk! Egy szabadrúgást Ndjodo a 11-es pont körül álló Reith fejére ívelt, aki a kapunak háttal állva csúsztatott a bodai hálóba.2-2!
96.perc: Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, jött a hazai figura. Vida ívelt egy szabadrúgást Ndjodo fejjel tette a másik oldalra, és a jókor érkező Reith szintén fejjel a kapuba juttatta a győztes gólt. 3-2! Óriási volt az öröm, nem mindennapi befejezés volt!

Jó kis meccs volt, a hazaiak ma mérsékeltebben játszottak, mint Szederkényben. Egy nagyon motivált Boda ellen minden labdáért meg kellett küzdeni, és az utolsó unáni másodpercben sikerült behúzni a meccset.Legközelebb két hét múlva lép pályára a csapat,akkor a Szentlőrinc II. lesz a PVSK ellenfele.

Reith Róbert vezetőedző, Pécsi VSK: - Szó szerint kiszenvedtük ezt a mai mérkőzést. Én nagyon bíztam abban, hogy két jó meccs után ezt a harmadikat jó játékkal nyerjük. Sajnos, ez nem sikerült. De a csapt tartását bizonyítja, hogy az utolsó percig küzdve, kis szerencsével nyertük a mérkőzést, egy nagyon lelkes Boda ellen.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria