Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megkezdődik a kiemelt bajnokság a kadett kosaras lányoknak

A Sopron ellen kezdi meg hazai pályán a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia kadett leány csapata a kiemelt bajnokság küzdelmeit vasárnap délután.

Meszler Balázs csapata két héttel ezelőtt, a zalakarosi selejtezőtornán vívta ki a jogot arra, hogy az ország legjobb együttesei között szerepeljen. A kiemelt bajnokság küzdelemsorozata ezen a hétvégén kezdődik meg, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia csapata hazai pályán kezd, a női vonalon mindig rangos Sopron elleni rangadóval.

- Természetesen nagyon örülünk annak, hogy sikerült bejutnunk a legjobbak közé. Ez azzal jár, hogy minden héten egy erős ellenféllel fogjuk szemben találni magunkat. Egyértelmű célunk, hogy minden ellenfélnek megkeserítsük a dolgát, azoknak is, akik jobb játékerőt képviselnek nálunk. Sok különböző karakterű, játékstílusú lány alkotja a csapatot, érdekes velük dolgozni. Mindenkiben látok valamilyen kiaknázatlan lehetőséget, fejlődési potenciált. A csapatedzések mellett az egyéni képzéseken, a fiatalabbaknak az Adria ligában, az idősebbeknek a Junior és az NBI/B bajnokságban lesz nagy lehetőségük a fejlődésre. Elsődleges célunk, hogy a megelőzhető sérüléseket kerüljük el és az edzés – mérkőzés ritmusunk mellett fizikálisan is tudjunk fejlődni. Gondos tervezést kíván majd tőlünk, edzőktől, hogy minden játékosnál megtaláljuk a jó terhelés/pihenési arányt, illetve az optimális mérkőzésszámot. Nem szeretnék kiégett játékosokat látni a szezon végére. Azt szeretnénk, ha év végén mosolygós arcokkal tudnánk ünnepelni az év közben elvégzett munkát. Nagyon kíváncsian és tele izgalommal várom ezt a szezont, hogy hová tudunk egyénileg és csapatszinten fejlődni. A Sopron játékerejét nem ismerjük pontosan, így leginkább azt várom a lányoktól a mérkőzésen, hogy minél többet adjanak vissza az eddig tanultakból. Kemény védekezést, jó csapatmunkát és fineszes egyéni megoldásokat szeretnénk látni, amivel elérhetjük célunkat, a győzelmet a bajnoki nyitányon – foglalta össze Meszler Balázs, a csapat vezetőedzője.

U16 Kiemelt Bajnokság | 2018.10.07. vasárnap, 13:30 | POTE-csarnok, Pécs, Jakabhelyi út | PVSK NKA – Soproni Darazsak Akadémia

M.F.