Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Motivációs képzés a labdarúgó edzőknek

Motivációról és a játékosok lélektani felkészítéséről tartott előadást Mészáros Ferenc UEFA Pro licenszes edző a PVSK trénereinek.

A jövőre 100 éves egyesület a labdarúgó csapatait vezető edzők számára rendszeresen szervez továbbképzéseket, amelyeken elismert hazai szakemberek mutatnak be egy-egy aktuális, és a csapatok felkészítését segítő témát. Legutóbb Mészáros Ferenc, 23-szoros válogatott labdarúgó, jelenleg UEFA Pro licenszes edző tartott egyórás előadást a PVSK edzőinek.

- Egy 25 diából álló prezentációban mutattam be azokat a tényezőket, amelyek a labdarúgók motivációját meghatározzák. Elmondtam, hogy a motiváció az, ami lökést ad valaminek az elvégzéséhez, és a megfelelő edzésmunka végrehajtásához ez elengedhetetlen. Fontos, hogy az edzők ezért tisztában legyenek a motiváció fontosságával, mivel ők nevelik a játékosokat és ők tudják befolyásolni a labdarúgók motivációját. Bemutattam, hogy milyen eszközei vannak a motivációnak, milyen a motivációs skála, hogyan tudják ezeket a gyakorlatban alkalmazni, mikor szabad, vagy kell büntetni, mik az eredményesség összetevői, mi a siker képlete. Örülök annak, hogy nagyon befogadók voltak a kollégák, látszott, hogy figyelemmel kísérik az előadást, voltak értő kérdések, és a visszajelzések alapján valóban hasznos volt a képzésre fordított idő – összegzett Mészáros Ferenc.

M.F.