Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Férfi munka volt!

Nem adták olcsón a sikert, de második bajnokin mérkőzésünket is megnyertük az új szezonban, ezúttal hazai pályán a Sopron ellen tudtunk nyerni.

Pécsi VSK-VEOLIA - Sopron KC 83-75 (25-16, 16-19, 19-23, 23-17)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 2. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2200 néző

PVSK-Veolia: Pongó 5/3, Taylor 22/6, Budimir 12/3, Csirics 12/6, Horti 10. Cs.: Kesar 15, Antóni 7/3, Simon K. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Sopron: Warner 16/6, Lemar 24/9, Takács N. 3/3, Dénes, Gordon 14. Cs.: Wiggins 13, Supola, Gilbert 5/3. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Az biztos, hogy pazarul kezdődött a Sopron elleni meccsünk. Jó volt felnézni a lelátóra, hiszen első hazai bajnokinkra nagyon sok szurkolónk jött el buzdítani a csapatot, a remek hangulat pedig láthatóan játékosainkra is átragadt. 

Felszabadultan, gyorsan és ötletesen játszottunk, ezzel pedig nem nagyon tudott mit kezdeni Sabáli Balázs együttese. Sokat elárul az első negyedből, hogy 8 pontot is gyors indításból hoztunk össze, gyakorlatilag az első tíz percben éppen ez jelentette a különbséget a javunkra. A második negyedben aztán egy kicsit megtorpant a támadójátékunk, igaz ezt extra védekezéssel azért sikerült pótolni. Arról nem is beszélve, hogy Igor Kesar bemutatkozása is jól sikerült, hiszen szerb centerünk nagyon szép megoldások után szerzett pontokat a palánk alól. Szünetben 41-35-re vezettünk.

A félidőben ugyan nem volt nagy a különbség, hat ponttal vezettünk, de jó érzésekkel vártuk a folytatást. Ami azonban nem úgy alakult, ahogyan azt megálmodtuk. A Sopron ugyanis főként Lemar és Waren révén egyre közelebb került hozzánk, sőt, a harmadik negyed derekán a vezetést is átvette. Ráadásul még Csirke Ferenc időkérése sem tűnt úgy, hogy segít, hiszen a vendégek nyolc ponttal is elhúztak. Aztán 50-58-nál jött Antóni, majd Csirics velőt rázó triplája, és amikor Kesar büntetőjével már ismét nálunk volt az előny, szinte hallani lehetett, ahogy sok száz pécsi szurkoló szívéről gördültek le mázsás sziklák. Innen pedig már nem is adtuk ki többet a kezünkből az előnyt.

Nem volt könnyű meccs a Sopron elleni bajnoki, nem kevés izzadságért cserébe adták oda a győzelemért járó pontokat, de Budimirék igazi harcosok módjára, ha nem is sziporkázó játékkal, de behúzták a győzelmet. Ha mulatságnak nem is volt a legjobb ez a meccse, de, hogy igazi férfimunka volt, az biztos!

Csirke Ferenc: - Nagyon készültünk a Sopronból, mert tudtuk, sokat váltanak védekezésben. Azt is tudtuk, hogy a gyors indításokkal lehet esélyünk. A harmadik negyedben megmutattuk, hogy van a csapatnak ereje, és mindig egy-egy ember hozzá tud tenni a pontokhoz. A mai meccsen az kaptam a csapattól amit vártam, amire készültünk egész héten. Örülök Igor Kesar eredményes bemutatkozásának, főleg annak tükrében, hogy egy hete van velünk. Köszönjük szurkolóinknak a támogatást, éreztük, az új szezonban is számíthatunk rájuk.

Veljko Budimir: - Az első félidőben jól támadtunk, bár kimaradt pár hárompontosunk. A második játékrészben visszaesett a támadójátékunk, de a kemény védekezésünk meghozta a győzelmünket.