Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Döntetlent játszott a PVSK Szederkényben

A Komló elleni győzelem után ismét kemény ellenfele volt labdargó csapatunknak, ezúttal a Szederkény vendége volt a PVSK.

Labdarúgó mérkőzés: Szederkényi SE - Pécsi VSK 2-2 (1-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I-es találkozó, 7. forduló: Szederkény, labdarúgó pálya: 200 néző.
Vezette: Éreth A. (Szabó, Domokos).
Góllövőink: Szeifert, Reith (11-ből).

Pécsi VSK: Mocsári – Kiss, Vida, Zámbó, Domonkos – Szeifert, Hawkins (Váradi), József (Zsifkovics), Reith, Sziládi (Horváth) – Ndjodo. Vezetőedző: Reith Róbert.

A meccs fontosabb részletei:

1.félidő:

Gyönyörű, igazi tavaszias időjárásban, szép számú közönség előtt kezdődött el a meccs. Hétágra sütött a nap Szederkényben, és már az első percekben látszott, hogy nagy küzdelem lesz a pályán.
2. perc: Rögtön a PVSK lépett fel támadólag. Ndjodo igéretes helyzetben lépett ki, de a kapu fölé lőtte a labdát.
6. perc Óriási hazai kapusbravúr! József lábon megpattanó lövését a léc alól nyomta ki Andorkó, a hazaiak hálóőre.
9. perc: Reith 10 m-es közeli pörgetését védte a hazaiak kapusa.
19. perc: Reith 18 m-es lövése ment a kapu fölé.
Állandósult a PVSK fölénye, többet birtokoltuk a labdát, és több gólhelyzetünk is volt.
22. perc: Az első igazán veszélyes hazai akció, jobboldali beadás után megpattant a labda egy lábon, és elsuhant a pécsi kapu előtt, anélkül, hogy valaki beleért volna.
25. perc: Reith Renátót a kaputól mintegy 20 m-re szabálytalanuk akasztották. A szabadrúgást ugyanő a felső lécre bombázta.

29. perc: Tüzijáték a pécsi kapu előtt. Egy bal oldalról beivelt labdát a hazaiak egyik játékosa a felső lécre fejelte. Nagy szederkényi helyzet volt!
30. perc: Azonnali ellentámadás, Reith egyedül tört ki, már a 16-os közelében járt, amikor az őt utolérő védő javára ítélt szabadrúgást a játékvezető.
39. perc: És ahogy az lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. Zsebe cselezgetett a bal oldalon, majd elindult keresztbe befele. Senki nem támadta a hazaiak közül, ő a 16-os-hoz közel érve, amúgy „Robben-esen”, ballal a jobbra mozduló Mocsári mellett, a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 1-0!
Ez volt a I. félidő eredménye.

II.félidő:


48. perc: A kitörő szederkényi csatár már a kifutó Mocsári mellett is elhúzta a labdát, de a visszafutó Vida a gólvonal előtt, becsúszva mentett. Óriási bravúr volt!
51. perc: 20 m-re a kaputól szabadrúgáshoz jutottunk. Nagy készülődés után Reith fölé lötte a labdát.
​58. perc: Jött a második hazai gól. A pécsi kaputól mintegy 20 m-re, a 16-os sarkánál szabadrúgást kaptak a hazaiak, melyet gyorsan elvégeztek. Ennek nyomán a baloldalról beadott lágy labdát, Hergenrőder kapásból bombázta a kapu jobb oldalába, 2-0!
62. perc: Szépített a PVSK! Reith szögletet végezhetett el, és a jól beadott labdára, jó ütemben érkezett Szeifert, és a hálóba fejelt, 2-1!
75. perc: A mérkőzés egyik érdekes és vitatott jelenetét láthattuk. Reith betört a hazai 16-oson belülre, ott egy érkező hazai védővel ütközött, majd elesett. A játékvezető 11-es helyett Reith Renátónak műesés címén sárga lapot, a hazaiaknak pedig szabadrúgást adott. Az eset után a reklamáló Reith Róbertet, a PVSK edzőjét, a játékvezető, a partjelzővel történt konzultáció után, elküldte a kispadról! Mindenesetre kicsit furcsa ítélet volt, mindkettő!
​82. perc: Jött az egyenlítés!. Sziládi egyedül tört kapura, még a kifutó kapus mellett is eltolta a labdát, aki elkaszálta játékosunk lábát, 11-es! A büntetőt Reith magabiztosan értékesítette, 2-2!

A mérkőzés megyei szinten küzdelmes, olykor élvezetes játékot hozott. A PVSK többet tett a győzelemért, bár az tény, két gólós hátrányból kellett talpra állnia. Ez nagy fegyvertény, hogy sikerült!

Reith Róbert vezetőedző, Pécsi VSK: - Én azt mondom, hogy nem nyertünk egy pontot, hanem kettőt veszítettünk. Itt ma nyerni kellett volna. A csapatom az egész mérkőzés folyamán mentálisan motiváltan játszott. Úgy gondolom, hogy a mai napon egy győzelmet szalasztottunk el, és nem is biztos, hogy a mi hibánkból...

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria