Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A PVSK nyert a Komló ellen

A legutóbbi harkányi győzelem után ismét kemény ellenfele volt labdargó csapatunknak, a Komlói Bányász. Az utolsó percben fejelt góllal nyert a PVSK..

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK – Sport36 Komlói Bányász 1-0 ( 0-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I-es találkozó, 6. forduló: Pécs, Várkői F. stadion: 150 néző.
Vezette: Gellén (Hernádi, Kasza K.).

Pécsi VSK: Mocsári – Varga (Horváth), Vida, Zámbó, Kiss – Szeifert (Kaufmann), Hawkins, József (Váradi), Reith, Sziládi – Ndjodo (Németh V.). Vezetőedző: Reith Róbert.
Pécsi góllövő: Ndjodo, a 90. percben.

A meccs fontosabb részletei:

7. perc: Reith tértölelő átadására a balról érkező József rajtolt rá, és 10 m-es lövése a kapufán csattant.
12. perc: Jött a majdnem gólban végződő válasz. A tavalyelőtt még PVSK-s Miltner a védők közül kiugorva még a kifutó Mocsári mellett is elhúzta a labdát, de a jó ütemben érkező Zámbó szerencsére mentett. Bravúr volt a javából!
45. perc: A szinte minden pontrúgást elvégző Reith ezúttal a jó ütemben érkező Ndjodo fejére varázsolta a labdát, amit a csatár be is fejelt a kapuba. A gólt a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

Jó tempójú első félidőt láttunk, a PVSK legalább 35 percig birtokolta a labdát, gólt azonban egyik csapat sem lőtt. 0-0

II. félidő:

48. perc: Zámbó pontos beadását Reith 10 m-ről lőtte az időközben üressé váló komlói kapura, de a berobbanó védők a gólvonalról tisztáztak.
52. perc: Reith jobboldalról elvégzett szabadrúgása nyomán kialakult kapu előtti kavarodás után leadott Kiss lövést a komlói kapus nagy bravúrral hárította.      
60.perc: Néhány percre kiszabadult a Komló a szorításból, ennek eredményeként Miltner lépett ki a védők közül. 10 m-ről leadott lövését Mocsári óriási bravúrral védte.
90. perc: Jött a slusszpoén, a hazai gól! Reith végezhetett el szögletet, a magasan beadott labdát a védők közül a legmagasabbra ugró Ndjodo fejelte 5 m-ről a kapuba. Nagy volt az öröm, és a hazai ünneplés. 1-0

A labdát egész mérkőzés folyamán többet birtokló, és az utolsó percig küzdő, a három pont megszerzésében végig bízó hazai csapat megérdemelten nyerte meg ezt a fontos meccset.

Reith Róbert, vezetőedző, Pécsi VSK: - Nagyon örülök, hogy Fortuna velünk volt az utolsó percben, mert nagy igazságtalanságnak tartottam volna, ha nem nyerünk, mivel több nagy helyzetünk is volt, amit valahogy hárítottak a komlói védők, és a mérkőzés jelentős részében mi birtokoltuk a labdát. Az egész meccsen nagyon akarták a győzelmet a fiúk. Úgy gondolom, megérdemeltük a három pontot. Külön öröm számomra, hogy egy közösségi oldalon meghírdetett, a komlóiak által jó sorozat kezdetének beharangozott mérkőzésen sikerült a győzelem, s már az elején megszakítottuk az induló folyamatot.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria