Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Túl a felén a stadion bontása

A nehezén már túljutott a PVSK-stadion bontását végző vállalkozó, a munkagépeknek már csak a földkaréjt kell eltüntetniük, hogy befejeződhessen a munka.

Júniusban kezdődött meg a PVSK 50-es években átadott stadionjának bontása. A 2,6 hektáros – 26 ezer négyzetméteres – területen azóta sokat dolgoztak a munkagépek, így az előre tervezetthez képest kis elmaradással ugyan, de jó ütemben halad a munka.

- Elbontották már a betonfelületeket, a vaskorlátokat és kerítéseket, a legendás „tornyot”, a kapu melletti és a műhelyépületet is. Emellett megkezdődött a földkaréj bontása és elszállítása, így összességében már jócskán a felén túl jár a projekt. Már csak a maradék földkaréj elszállítása, a régi eredményjelző elbontása, illetve a tereprendezés van hátra. Mindez azt jelenti, hogy ha az időjárás ilyen kegyes marad, akkor október közepéig befejeződhet a bontás – adott helyzetképet a jelenlegi állapotról Horváth Lajos, a PVSK projektmenedzsere.

A stadion bontását a PVSK centenáriumi létesítmény-fejlesztési programjának keretében hajtják végre. A munka részeként több mint 21 ezer köbméternyi anyagot kell elbontani. Ennek legnagyobb része a földsánc, de 1200 köbméter betont és minden, a területen található anyagot is elszállítanak. Amit lehet, újrahasznosítanak, amit nem, azt pedig hulladéklerakóba szállítják. A bontást a Bont-Tör Zrt. végzi.

A stadion területének látképe teljesen megváltozik majd: az eddigi föld- és betonkaréj helyén egy modern sportközpont épül. Ennek részeként egy 800 fős, fedett lelátó, két műfüves kisméretű labdarúgópálya, egy labdarúgó- és egy egyéni sportágak által használt munkacsarnok, valamint egy futófolyosó létesül. Az új központ kialakítása teljes egészében állami forrásból történik, ehhez a kormány 4,5 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást adott az egyesületünknek.

M.F.Kapcsolódó képgaléria