Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kiemelt bajnokságba jutottak a kadett leány kosarasok

Háromból három meccset nyerve bejutott az ország legjobb korosztályos csapatai közé a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia együttese. A selejtezőt a hétvégén tartották Zalakaroson.

Meszler Balázs tanítványainak a ZTE, a BEAC „B” és a hazai gárda, a Kanizsa DKK ellen kellett beverekedniük magukat a kiemelt bajnokságba a hétvégi selejtezőtornán. A csapat elsőként a ZTE ellen lépett pályára és szoros első félidőt követően magabiztosan nyert.

- Nagyon enervált első félidő után összeállt a lepattanózásunk és a lerohanásos játékunk is. Alacsony szerkezetre kényszerültünk, de ez csak jót tett a ritmusunknak, így sikerült nyernünk a ZTE ellen. A második összecsapásunkon a BEAC „B” együttese ellen léptünk pályára, és az első három percen kívül maradéktalanul elégedett vagyok a látottakkal, a lányok hozzáállásával. Úgy gondolom, végig megtiszteltük ellenfelüket azzal, hogy a legjobbunkat akartuk nyújtani – mondta el Meszler Balázs az első nap végén.

A második játéknapon már csak egy mérkőzés várt a lányokra, a selejtezőtorna döntője, a rendező Kanizsa DKK ellen. A PVSK kadettjei itt is magabiztos győzelmet arattak, így a selejtezőtornán mindhárom mérkőzésüket megnyerve jutottak be az ország legjobb csapatai közé.

- Nagyon örülünk, hogy sikerült kiharcolnunk az kiemelt bajnokságba jutást! A bajnokság még csak innentől kezdődik, és tudjuk, hogy mennyi dolgunk van még az évben. Vannak céljaink, tudjuk, hová akarunk fejlődni. Gratulálok a lányoknak! – nyilatkozta a győztes meccs végén Meszler Balázs.

U16 Nemzeti Leány Kiemelt Kadett Bajnokság, Selejtező, Zalakaros:

M.F.