Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Vadász Kitty világbajnok lett Malagában

A spanyolországban rendezett World Masters Athletics Világversenyen, Vadász Kitty (W45) magasugrásban első helyet szerzett.

Kittyt hajnali hazaérkezése után, napközeben értem el telefonon, hangjában az utazás fáradságát felülíró lekes öröm érződik. Szinte felesleges kérdésket feltenni, magától is ömlik belőle a szó. 

- Óriási élmény volt, az egész világ senior atlétika mezőnye képviseltette magát, ezen a két hétig tartó rendezvényen, több, mint 8000 résztvevővel. Négy stadionban zajlottak a küzdelmek, én egy szállásunkhoz közeli helyszínen versenyeztem. Az én versenyszámomban 11-en neveztek, végül kilencen vettek részt.  Köztük két német, egy-egy spanyol, mexikói, holland, Sri Lanka-i, szlovén és szlovák versenyző.  Minden magasságot, így a 159 cm-t is elsőre ugrottam, és ezzel sikerült nyernem, bár a második helyezett német magasugró is 159-et teljesített, de ő a 156-on hibázott, így én örülhettem a világbajnoki címnek. A harmadik ugrásnál sajnos kiújult egy korábbi térdsérülésem, ami utána nagyon hátráltatott minden ugrásomnál. Nagy küzdelem, izgalmas verseny volt!

Afrika közelsége miatt nagy volt a meleg még éjszaka is, a növényeken is látszott a trópusi környezet.. Egy éleletre szóló élményt szereztem. 

Nyilas László