Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A kiemelt bajnokságért játszanak junior fiú kosarasaink

Sopronban lép parkettre a PVSK Nemzet Kosárlabda Akadémia junior fiú kosárlabdacsapata, amely a kiemelt bajnokságba jutásért vív selejtezőt.

A PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia junior fiú kosárcsapatának három ellenfele közül legalább kettőnél kell jobbnak lennie ahhoz, hogy a kiemelt bajnokságba jusson. U18-as csapatunk a házigazda Sopron mellett a Pakssal és a Győrrel került egy csoportba.

- A csapat eredményessége nem prioritás ebben a korban, de abban bízom, hogy le tudjuk majd győzni ellenfeleinket, hiszen nyerő mentalitású kosarasokat szeretnénk nevelni. A szezon előtti felkészülési időszak augusztus 1-jén kezdődött a csapatnak, és az erre a periódusra tervezett szakmai munkát csaknem maradéktalanul sikerült megvalósítanunk. Nagyon jó látni, ahogy a fiúk dolgoznak a sikerért. Pozitívum, hogy nincs sérültünk, ez egyúttal azt is jelenti, hogy jól sikerült belőnünk, hogy mekkora terhelést kapjanak a játékosok. Célunk ebben a szezonban is változatlan: azt szeretném, hogy minden játékos váljon jobb kosárlabdázóvá a szezon végére, és mindenki tegyen egy-egy újabb lépést afelé, hogy felnőtt kosárlabdázó legyen belőle. Visszatérve a hétvégi tornára, szeretnénk minél több tapasztalatot szerezni, és az adottságainkhoz és a jelenlegi tudásunkhoz képest a lehető legjobb eredményt elérni a pályán – mondta el Vanja Miljkovics, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia junior kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

M.F.