Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Gőzerővel halad az atlétikapálya felújítása

A PVSK centenáriumi létesítmény-fejlesztési projektjének első állomása az immár 15 éves atlétikai pálya felújítása, ami egy hónapja tart, és várhatóan még idén befejeződik.

Mintha bombáztak volna – egyelőre viharvert képet mutat a PVSK Verseny utcai atlétikai pályája, a látszat azonban csalóka: a rekortán burkolatból hiányzó darabok a tervezett felújítás miatt nincsenek a helyükön, a legjobban elhasználódott részeket ugyanis a beton alapig visszabontották, hogy aztán rövidesen újraépítsék.

- A bontási munkálat a teljes felületnek nagyjából az ötödét, összesen 1300 négyzetmétert érint, itt volt a legrosszabb állapotban a burkolat. A kivitelező Everling Kft. a bontásnak a 95%-át elvégezte, így rövidesen megkezdődhet ezeken a részeken a teljesen új felület kialakítása. A pálya többi részét is felújítják, összesen több mint 6200 négyzetméter kap új burkolatot – mondta el Horváth Lajos, a PVSK projektmenedzsere.

Az atlétikai pálya felújítása a jövőre 100 éves egyesület centenáriumi létesítmény-fejlesztési programjának részeként valósul meg. De nemcsak a burkolat lesz új, hiszen több más fontos fejlesztés is megvalósul a projekt keretében.

- Felújítjuk a távol- és hármasugró területeket, a négyből kettő rúdugró-hely megszűnik, a megmaradó kettőt viszont felújítjuk. A nyugati oldalon egy 200 négyzetméteres térkő burkolaton két darab kisebb lelátó épül majd meg. A világítást is korszerűsítjük, négy darab új oszlopot állítunk fel, és összesen 12 darab térvilágító lámpatestet, valamint 36 darab LED fényvetőt helyezünk ki. A vízelvezetés rekonstrukciója a törött folyókák, illetve a fedlapok cseréjére terjed ki. Felújítjuk az öntözőrendszert és a futópálya körüli kerítést is újrafestjük – foglalta össze a legfontosabb fejlesztéseket Horváth Lajos.

Bár még felsorolni is sok, a munkálatokkal mégis még idén végez a kivitelező: a szerződés szerint november első napjára kell elkészülnie a felújítással.

M.F.Kapcsolódó képgaléria