Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Bronzérmet nyert Illés Dorián, a PVSK fiatal diszkoszvetője

 A harmadik helyen végzett az Olaszországban rendezett 27. CITTA DI MAJANO Nemzetközi Gyermek és Serdülő viadalon a PVSK ifjú dobóatlétája, Illés Dorián.

Ezen a versenyen 22 csapat, Olaszország mellett, többek között San Marino, Cseh Köztársaság, Ausztria, Lengyelország, Horvátország, Szerbia, Románia, Szlovénia mérte össze tudását, versenyszámonként egy fővel. Magyar színekben Dorián képviselte országunkat. Érdekesség, hogy nem a saját, serdülő kategóriában használatos 1kg súlyú diszkosszal versenyeznek a sportolók, hanem az ifjúsági 1,5kg-s szerrel.  Dorián a 16 versenyzőből álló mezőnyben a 3. helyen végzett 32,68 méteres eredménnyel. Külön érdekesség volt, az olimpiához hasonlítható versenyszervezés, és egy speciális olimpiai verseny betétfutam értelmi fogyatékosok számára.

A bronzérmes, a versenyen szerzett élményeiről így beszélt:

- Csodálatos érzés volt ezen a rendezvényen részt venni. Nagyon örülök, hogy tagja lehettem ennek a csapatnak. Köszönettel tartozom azoknak, akik bizalmat szavaztak nekem, és hittek bennem.  Ez az érem épp úgy őket is illeti-fejezte be Dorián.

Nagy Ákos, versenyzőnk edzője a következőket nyilatkozta:

- Kérdéses volt a szereplés ezen a versenyen, mivel Doriánnak az év közepén elszakadt a külső bokaszalagja. A felkészülés során vigyázni kellett, nehogy a sérülés kiújuljon. Folyamatos orvosi ellenőrzések mellett edzettünk, és a kemény munkának meg lett a gyümölcse.

Nyilas László