Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Illés Dorián Olaszországban versenyez

A PVSK 15 éves diszkoszvetője, az utóbbi időben szép sikereket elért Illés Dorián, egyedüli magyarként meghívást kapott egy olaszországi versenyre.

A szeptember 8-án sorra kerülő, 27. Majanói Nemzetközi Gyermek és Serdülő Viadalon 16 nemzet csapata méri össze tudását, versenyszámonként egy fővel, Magyarországot Dorián képviseli.
Sok hazai versenyen jól szerepelt, sokszor állt a dobogón, így például indult Ajka várossá alakulásának 60. évfordulója tiszteletére rendezett, négy versenyből álló kupasorozatban is, ahol első helyen végzett. A legutóbbi versenyén a budapesti Liga Kupán 6. lett. Ezek a rendezvények kiváló felkészülést biztosítottak számára az olaszországi versenyre.
Dorián az eddigi teljesítményéről a következőket mondta:

- Kicsit felemásra sikeredett ez az év, mivel a szezon közepén elszakadt a külső bokaszalagom így nem terhelhettem a lábam. Sajnos, elmaradtam a magammal szemben támasztott elvárásoktól, de mikor megtudtam, hogy beválasztottak az Olaszországba induló keretbe 110% -os erőbedobással készültem Nagy Ákossal. Természetesen a PVSK elnöke, Czerpán István is teljes mellszélességgel mögém ált, és a DA VINCI Magánklinikával együtt, segíti a kiutazásomat és versenyzésemet mondta el tehetséges dobóatlétánk.

Névjegy:
Név: Illés Dorián
Szül: Pécs 2003 05 08
Iskola: Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola
Sportegyesületi tagság kezdete: 2015
Sportág: Atlétika
Szakág: Diszkoszvetés
Hobbi: Horgászat
Edző: Nagy Ákos
A legutóbbi ajkai versenyen 3. helyet ért atlétánk szerepléséről folyamatosan beszámolunk.

Nyilas László