Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Simán vertük a Kecskemétet

Védekezésben sok szép dolgot mutatott csapatunk a KTE elleni hazai edzőmeccsen, kezd körvonalazódni a játékunk.

PVSK-Veolia - KTE 89-67 (18-18, 24-17, 24-17, 23-15)
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 300 néző

PVSK-Veolia: Pongó 10/6, Taylor 15/3, Csirics 15/9, Budimir 11/3, Alston 18. Cs.: Antóni 8/3, Horti 6, Simon K. 6, Bíró L., Demeter. Vezetőedző: Csirke Ferenc. KTE: Green 1, Mészáros 9/3, Djeraszimovics 24/6, Dramicsanyin 15/9, Karahodzics 6. Cs.: Molnár M. 6, Molnár D. 6/3. Vezetőedző: Forray Gábor.

Olyan nagyon sokat nem kellett arra várni, hogy kiderüljön: a Kecskemét ellen már sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint volt a múlt pénteki, Szabadka elleni felkészülési mérkőzésen. Az ugyanis már az első negyedben világossá vált, hogy a KTE nagyjából azonos erőst képvisel velünk. Igaz ez még akkor is, ha azért jórészt inkább nálunk volt az előny, még ha csak egy-két ponttal is.

Az első tíz perc teljesen kiegyenlített játéka után a második negyedben nem egyszer lehetett megfigyelni, ahogy Csirke Ferenc gyorsabb játékra ösztönzi csapatunkat. Ennek pedig bizony meg is lett az eredménye, hiszen jó pár gyorsindításból tudtunk pontokat szerezni. Ezekben főleg Budimir jeleskedett, bár előkészítőként, és fő sprinterként Simon is kitett magáért. Az első félidő után így megérdemelten vezettünk hét ponttal.

A nagyszünetet követően pedig folytatódott a rohanós játékunk, ami szemmel láthatóan egyre inkább fekszik csapatunknak. A KTE-nek pedig egyre kevésbé nyerte el a tetszését. Igaz, hogy Dramicsanyin tripláival úgy tűnt, újra szorossá tudja tenni a meccset a vendéggárda, de a meccs utolsó 8-9 percében a tökéleteshez közeli védekezést mutattunk be, számtalan szerzett labdával, könnyű kosárral – meg persze egy-egy mutatós Csirics-hármassal. Végül huszonkét ponttal nyertünk a KTE ellen.

Edzőmeccsről lévén szó persze ennek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, de azért jó volt látni, hogy szépen formálódik együttesünk a bajnoki rajtra.

Csirke Ferenc: - Ismét a pozitívumok között volt, hogy 40 percig futottunk, és mai is sokan voltak ránk kíváncsiak. Négy hét van még a bajnokságig, látszott mindkét csapaton, hogy kemény munkában van, plusz a Kecskemétnek volt két meghatározó hiányzója. Dolgozunk tovább, minél jobban szeretnénk felkészülni a bajnoki rajtra.