Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Sportnapon bemutatóztak a PVSK ökölvívói

A PVSK ifjú ökölvívói Borovics Zoltán edző vezetésével a szentlőrinci Sport-és Gyermeknapon vettek részt. A toborzó jellegű bemutatót sokan nézték meg.

És nagyon sok embernek tetszett - ezt már Borovics Zoltán edző teszi hozzá - itt vidékről, Szentlőrinc környékéről is jöttek gyerekek, több tehetséges fiatal is van köztük. A PVSK Ökölvívó Szakosztálya kihelyezett tagozata vagyunk itt Lőrincen, és köszönjük a lehetőséget. Két edző kollégámmal, az Ifjúsági Vb-ről most hazatért, szakmai vezetőnkkel, Alvics Gyulával és Galambos Tiborral együtt az a célunk, hogy minél több gyereket nyerjünk meg a sportágnak, akár ilyen bemutatókon is - fejezi be gyorsan az edző, és siet a második bemutatót levezényelni.

Persze volt itt minden mi szem - szájnak ingere, csúszda, rendőrségi - és motoros bemutató, valamint frissen sütött lángos, melynek csábító illatát már messziről érezni lehetett.

- Nekünk rendkívül fontos ez a kapcsolat a PVSK ökölvívóival - ezt már Koltai Péter polgármester mondja - Szentlőrincen sok sportágat űznek, a focicsapatunkat gondolom sokan ismerik, de ezen a sportnapon a gyerekek az ökölvívással is megismerkedhettek. Több éve tart a jó viszony a PVSK-val, és nyugodtan mondhatom, itt is otthonra találtak a fiatal öklözők - fejezi be a polgármester úr, és siet tovább, hisz nagyon sok a helyszín.

Mellettem két ifjú bokszoló püföli egymást, az egyiken PVSK-s emblémájú mez van, természetesen megszólítom, és kissé hatásvadász módon utalok a 100 éves évfordulóra.

Tudom, hogy jövőre lesz 100 éves a PVSK, és őszintén mondom, nagyon büszke vagyok erre a mezre - mondja Tóth Martin - és arra is, hogy ebben az egyesületben bunyózhatok.Nagyon szeretem ezt a sportágat, és nagyon jó versenyző szeretnék lenni - fejezi be Martin.

Arra a kérdésre, hogy a játszótéren is folyik-e tovább a bunyó, egyértelmű a nemleges válasz.

- Mi nagyon jó barátok vagyunk - ezt már Borovics Balázs a már eddig is sok sikert elért, és jövőre diákolimpián is induló versenyző mondja - a játszótéren ugyanolyan játékokat játszunk, mint a többi gyerek, és bringázunk is. A boksz az más, azt nagyon komolyan kell venni - fejezi be gyorsan, mert kezdődik a következő menet.

És még egy fontos dolog. Gyerekek bármelyik helyszínen, Szentlőrincen, vagy a PVSK Verseny utcai csarnokában jelentkezhettek bokszolni. Gyertek minél többen, és ismerjétek meg ezt a szép, és kemény sportágat.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria