Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-Veolia: Minden légiós a fedélzeten

Andrija Csirics után hétfőn este csapatkapitányunk, Veljko Budimir, és két nyári, amerikai szerzeményünk, Justin Alston és Kameron Taylor is megérkezett csapatunkhoz.

Bár Horti Bálint tegnap csatlakozott a világbajnoki selejtezőkre készülő válogatott keretéhez, mégis nagyot ugrott az edzést látogatók száma. Az oka meglehetősen egyszerű: az eddig még távol lévő három légiósunk, Veljko Budimir, Justin Alston és Kameron Taylor is megérkezett Pécsre. Andrija Csirics már rutinos edzésmenőként köszönthette őket, hiszen szerb játékosunk már múlt héten csatlakozott Csirke Ferenc vezette csapatunkhoz.

- Még nem igazán tudtam körülnézni a városban, mert azzal foglalkoztam, hogy elfoglaljam a szállásomat, kipakoljak és komfortossá tegyem az otthonomat – mondta Justin Alston, újdonsült centerünk. - De amit eddig láttam, az nagyon tetszik. Bízom benne, hogy sikeres szezonunk lesz, elsősorban most szeretnék mihamarabb megismerkedni a játékostársaimmal.

Másik amerikai játékosunk, Kameron Taylor arról beszélt, hogy miért választotta  nyáron épp a PVSK-Veolia ajánlatát.

- Ez volt a legjobb lehetőség a számomra – árulta el Taylor. - Az edző nagyon szerette volna, hogy jöjjek, az elképzeléseink is egyeznek, így nem volt ez egy nehéz döntés a számomra. Nekem egyébként nagyon tetszik az európai kosárlabda. Igaz, hogy nem olyan pörgős, mint az amerikai, de sokkal taktikusabb. Rengeteget tudok tanulni itt Európában.

Három újonc légiósunk közül Andrija Csirics az, akit talán legkevésbé kell bemutatni. Eleve sok-sok évet húzott már le a magyar bajnokságban, ráadásul nálunk is eltöltött már korábban egy szezont.

- Mivel a csapat az előző szezonban nagyon jó helyen zárt, a cél idén egyértelműen az, hogy minimum megismételjük ezt, de sokkal inkább túlszárnyaljuk – mondta Csirics. - Tudom jól, hogy Csirke Feri rám éppen abban számít, hogy ebben segítsem a csapatot.

A keretünk tehát végre teljes (Horti Bálintot leszámítva), így most már lassan következhetnek az első edzőmérkőzések is. Addig azonban még lesz jó pár edzés, ami alatt NB I. A-csoportos keretünk tagjai megismerhetik egymást.

Program:

2018.08.31. 18:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - KK Spartak Subotica
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2018.09.03. 18:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - KTE KK
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

A mérkőzésekre a belépés ingyenes!

---
2. kép: Justin Alston, 3. kép: Kameron Taylor