Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szuromi Áron első lett a Hungária Kupa Tájfutó versenyen

A magyar válogatottak sikerei mellett Áron is kitett magáért, az M16-os kategóriában első helyet szerzett a PVSK versenyzője.

A Postás SE és a Tapolcai Honvéd rendezte az idei Hungária kupát Tapolca központtal, ezzel a térség 1999 és 2003 után már harmadik alkalommal lehetett házigazdája az eseménynek. Az ötnapos verseny első két napján egy vadonatúj területtel ismerkedhetett meg a mezőny Ódörögd térségében, az utolsó két napon a hazánk egyik legjobb terepének számító uzsai erdőben futhattak az indulók, a kettő között pedig egy sprint futam keretei között a tapolcai belváros zegzugos átjárói között választhattak útvonalat. A tájfutó versennyel párhuzamosan egy négynapos TrailO verseny, éjszakai sprintverseny, mobilos verseny és sörváltó színesítette a kínálatot, amivel éltek is a résztvevők, több számban is részvételi rekord született. Magára a fő versenyre összesen 3 kontinens 23 országából érkeztek nevezések, közel 1400 induló állt rajthoz az egyes napokon.

A felnőtt csúcskategóriákban nem igazán alakult szorosan a verseny. A nőknél az első három helyen a nemrég véget ért Felnőtt Világbajnokság résztvevői végeztek. Az osztrák Ursula Kadan (aki a VB-n rövidtávon a 12., mindkét váltón a 8. helyen végzett) az összes napot megnyerve összesen 24 perces előnnyel győzött. A további helyeken is elég nagy különbségek alakultak ki, Sárközy Zsófia második és Bertóti Regina harmadik helye sem forgott veszélyben a vadászrajtos utolsó napon.

A férfiaknál a svéd válogatott Rassmus Andersson volt a verseny abszolút esélyese, meg is nyerte az összes erdei versenynapot, de a sprinten egy rossz pontfogás miatt kiesett és így odalett az összetett eredménye is. Ettől függetlenül csupa külföldi került a dobogóra, a fiatal orosz Szergej Popov tizenkét perces előnyéből nyolcat megőrzött a célig az utolsó napon; a második helyre a másik Andersson, Jakob érkezett be; harmadik helyre pedig a szintén svéd Sintring Love.

Az utánpótlás kategóriákban viszont a magyaroknak sikerült jobban a verseny, általában a nyári világversenyeken részt vett válogatottak nyertek:

  • W14: Lantai Lili (Veszprémi Honvéd)
  • W16: Zempléni Lilla (Hegyvidék-MOM)
  • W18: Gárdonyi Csilla (Hegyvidék-MOM)
  • W20: Vékony Vanda (Sirályok SE)
  • M14: Sarkadi Lehel (Szombathelyi Haladás)
  • M16: Szuromi Áron (PVSK)
  • M18: Szabó Marcell (SZVSE)
  • M20: Bárány Tamás (Egri Spartacus)

Az MTFSZ web-oldala felhasználásával készítette: Nyilas László