Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Két pécsi az Ökölvívó Ifjúsági Vb-n

A budapesti rendezésű világversenyen pécsi öklöző ugyan nincs jelen, de két edző, Alvics Gyula és Kovács Mária révén mégis képviselteti magát a PVSK.

A nagyon elfoglalt, és Balzsay Károly szövetségi kapitány segítőjeként dolgozó szakmai vezetőnket, Alvics Gyulát, reggeli előtt hívtam fel telefonon, aki a következőket mondta a budapesti Duna Arénában zajló eseményről:

- Még csak a selejtezőknél járunk (a riport pénteken reggel készült, a szerkesztő, Ny.L.), de nagyon jól dolgoznak a fiúk. Rengeteg teendőnk van a másik segítő, Törteli Ferenc barátommal együtt, edzéseken és azon kívül is, egész nap zsúfolt program mellett. Nagyon erős a mezőny, mi egy – egy érmet várunk mindkét nem részéről. Csak egy súlycsoportban nem indul versenyzőnk, így kilenc fiú, és kilenc lány lép szorítóba. Nagyon fontos az is, hogy legyen résztvevőnk a Buenos-Aires-i  ifiolimpián is. Hiszen ez nem csak Eb, hanem egy kvalifikációs verseny is. Nekem különösen fontos Budapest, hiszen 1985-ben itt lettem Európa-bajnoki ezüstérmes. A döntőben az orosz Alexander Jabukin volt az ellenfelem. Nagyon szoros mérkőzésen veszítettem, az akkor már nagyon nagynevű ellenfelem ellen - fejezte be Alvics.

Gyula népszerűségére jellemző, hogy Balzsay Károly is az ő szavait idézve küldte harcba ifjú fiait, miszerint: „Bátran induljatok el, üssétek végig a meccset, nem fogtok elfáradni, mert a közönség áttol titeket a három meneten.”

A másik érdekeltségünk a hölgyek szövetségi kapitánya, Kovács Mária, kétszeres világbajnok, aki a PVSK öklözője volt, és aki szerint a kilenc lányból többen is odaérhetnek a dobogóra.

Rajtuk keresztül mi is szurkolunk a fiatal magyar ökölvívóknak!

Nyilas László