Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Dunántúli rangadót játszik a PVSK Mecsek Füszért

Szerda este újabb fontos mérkőzés vár a PVSK Mecsek Füszért vízilabda csapatára az E-On Férfi Vízilabda bajnokság (elmaradt) 17. fordulójában.

A vendég a 10. helyen álló Kaposvári VK lesz, aki az elmúlt fordulóban a KSI-től kapott ki (8-7-re) hazai medencében. A PVSK jelenleg a 12. a tabellán, egy hete a Debrecent ellen győzött 10-8-ra.

Lukács Gergely vezetőedzőt kérdeztük a mérkőzés előtt:

- Nyugodt hetetek volt a készülésre
-- Jól sikerült a hét és igyekeztünk a leghasznosabban eltölteni. Nem vagyunk könnyű helyzetben. Egymást érik a mérkőzések - csütörtök, szerda, szombat, szerda, szombat - ezért nagyon fontos, hogy a munka mellett megkapják a pihenésre és a regenerálódásra is az időt a játékosok. Ugyanakkor rengeteget kellene gyakorolni, de ennek ellenére próbáltuk megtalálni azt az összhangot ahol a terhelés és a pihenés idejének aránya megfelelő. Jó állapotban vannak a srácok, fizikálisan is és mentálisan is pörögnek az edzéseken, úgyhogy ilyen probléma nem lesz. A szerdai mérkőzésen ugyanazt a lelkes és harcos játékot fogják látni a szurkolók tőlünk, amit már a Debrecen ellen láthattak. Ahogy ígértem ez lesz a mi jellemzőnk. Megpróbálunk egy okos és fegyelmezett védekezés mellett eredményesen támadni és legyőzni szerdán a Kaposvár együttesét.

- Szerinted milyen játékerőt képvisel a Kaposvár?
-- A Kaposvár egy nagyon jó együttes, akik a legjobb 6 csapatba kerülést tűzték ki célul. Annyiban különbözik a Debrecentől, hogy náluk még több a rutinos játékos (pl. van három kiváló külföldi válogatottjuk). Ami talán a legnagyobb előnyt jelenti számukra, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán áll a kapujukban. Építik is rá az egész védekezést, amit Ö a jó kapusteljesítményével többnyire meg is hálál.

- Számítasz a szerdán megtapasztalt nézőszámra és hangulatra?
-- A nézőknek nagyon fontos szerepük volt a Debrecen elleni mérkőzésen. Voltak olyan holtpontjai a meccsnek, amikor nagyon meleg volt a helyzet, ekkor a szurkolóink biztatása kellett ahhoz, hogy mi ezen átlendüljünk. Ezekben a helyzetekben - például 5-4-nél, vagy amikor a harmadik negyed közepén, amikor feljött a Debrecen -, nagy segítséget kaptunk a lelátóról, hogy ott mi tudjunk gólt lőni. Nagyon egymásra talált a közönség és a csapat, a srácoknak van kikért vízilabdázni, van kikért a végsőkig küzdeni a medencében. Én kérem a szurkolókat, hogy jöjjenek szerdán is és biztassák a csapatot és a végén együtt fogunk örülni a közös győzelemnek.

---
2015.02.18. 19:00 | PVSK Mecsek Füszért - Kaposvári VK
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 17. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda