Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az egyetemisták jutottak tovább

Már az első félidőben gól- és emberhátrányba került a tartalékosan felálló PVSK a hétközi Magyar Kupa mérkőzésen, majd a második játékrészben a PEAC fölényessé tette győzelmét.

Labdarúgó mérkőzés: PEAC – PVSK 4:0 (1:0)

Férfi labdarúgás, Magyar Kupa, megyei selejtező, II. forduló. Pécs, Egyetemi Sporttelep, 50 néző.

Vezette: Gellén (Hollósi, Sebestyén).

PVSK: Mocsári – Réfi, Kiss, Szeifert, Dobos (Varga M.) – Reith, Sziládi, Domokos (Hawkins) – Kaufmann (Németh), Ndjodo, Váradi. Vezetőedző: Reith Róbert.

A mérkőzés krónikája:

Első félidő:

3. perc: A mérkőzést aktívabban kezdő hazai csapatból Lauer szerezhetett volna gólt, de lövését védte Mocsári.

10. perc: Ndjodo lőtt távolról, a labda a hazai kapu fölött hagyta el a játékteret.

24. perc: Egy jobboldali szögletre érkezett kiváló ütemben Molnár és 8 méterről, középről a vendégkapu jobb felső sarkába bólintott. 1:0

28. perc: A vendégek büntetőterületének oldalától Wieland váratlanul lövésre szánta el magát, Mocsári bravúrral védett.

35. perc: Kiss vesztette el a labdát a saját térfelének közepén, így Lauer egyedül törhetett kapura. A vendégek védője kétségbeesetten próbált szerelni, de a labda helyett az egyetemista csatár lábát találta el. Az utolsó emberként, gólhelyzetben elkövetett szabálytalanság miatt a játékvezető kiállította a PVSK játékosát. A szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgást 21 méterről Lauer vágta fölé.

42. perc: Egy percen belül harmadszor vesztették el a labdát a saját kapujuk előterében a Vasút védői, de a PEAC támadói mindannyiszor megkegyelmeztek a vendégeknek, és egyik ziccert sem váltották gólra.

Második félidő:

55. perc: Alaposan kigurigázta a PEAC a Vasút védelmét, a játék végén Gál került helyzetbe, és higgadtan a vendégkapuba helyezett. 2:0

75. perc: Gelencsér tört be a vendégek tizenhatosára, ahol Szeiferttel ütközött. A játékvezető – talán kissé szigorúan – büntetőt ítélt a hazaiak javára. A tizenegyest Lauer magabiztosan váltotta gólra. 3:0

88. perc: Egy villámgyors kontratámadás végén Lauer kapott jó kiugratást középen, és laposan a PVSK kapujába passzolta a labdát. 4:0

A tartalékosan felálló PVSK mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a PEAC-nak, de helyzetet nem tudott kialakítani az egyetemisták kapuja előtt. A pontrúgásból bekapott gól és a fegyelmezetlenséget követő kiállítás után a második játékrészben az egyetemisták felőrölték ellenfelüket, és a végén fölényessé tették megérdemelt győzelmüket.

Reith Róbert, vezetőedző: - Alapvető hibákat vétettünk védekezésben, amit jól használt ki az ellenfél. Amíg a fejekben nincs rend, addig nem fog megfelelően működni a védekezésünk, és addig nem tudunk támadásban sem előrelépni. Bár több mint egy órán át emberhátrányban játszottunk, ez nem jelenthet magyarázatot néhány játékosom lélektelen játékára. Sajnos, hiába dolgozunk az edzéseken, ha az ott elvégzett munka nem jön vissza a mérkőzéseken.

M.F.Kapcsolódó képgaléria