Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Hortinak tetszettek a céljaink

A PVSK-Veolia régi-új játékosa, Horti Bálint szívesen tért vissza, jó játékkal szeretné kivenni a részét abból, hogy a legjobb öt közé kerüljön az együttes.

Az edzés előtt beszélgettünk:

Miért épp a PVSK-Veolia ajánlatát fogadtad el?

Igazából olyan sokat nem kellett ezen gondolkoznom. Két éve már játszottam itt, jól is éreztem magam. Új, ambiciózus célok vannak Pécsett, és Csirke Ferivel is jó a kapcsolatom.

Az is az ideszerződésed mellett szólt, hogy nálunk több játéklehetőségre számíthatsz, mint korábban Körmenden?

Azt azért fontos leszögezni, hogy mindenki pont annyi játéklehetőséget kap, amennyiért megdolgozik, ez igaz rám is. De természetesen azért ez is benne volt a pakliban amikor mérlegeltem.

Nemrég kezdődött a felkészülés, de hamarosan már mész is a válogatotthoz. Milyen lesz, hogy kiesel az itteni munkából, nem lesz nehéz visszarázódni majd?

Ezt nem tudom. Korábban ilyen még nem volt velem, hogy egy hetet itt vagyok, utána pár hetet a válogatottban, szóval még nekem is új ez a helyzet. De nem hiszem, hogy ebből gond lenne. Az is lehet, hogy egy-egy edzőmeccsre el is engednek a nemzeti csapattól, vissza Pécsre, szóval meg fogjuk oldani valahogy.

Milyen a mostani válogatott keretben lenni?

Nagyon jó! Amit a médiában is lehet olvasni rendszeresen, az tényleg igaz. Családias a légkör és a hangulat a nemzeti csapatban, jó ilyen közegben dolgozni.

Ha visszajössz onnan, hamar kezdődik a bajnokság. Milyen célokkal várod az új szezont?

Az nagyon fontos lenne, hogy az olyan buta sérülések idén elkerüljenek, mint amilyeneket a közelmúltban szedtem össze. Nyilván szeretnék stabil, jó játékkal hozzájárulni a csapat szerepléséhez, de nem az egyéni mutatók a legfontosabbak, hanem az, hogy érjük el, amit kitűztünk magunk el, azaz kerüljünk be a legjobb öt közé az alapszakaszban.

---
A nemzeti együttes felkészülési programváltozása miatt, Bálint 27-én csatlakozik a válogatotthoz.