Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Orfűi táborbontás után, bajai edzőtábor

Éppen befejeződött az orfűi edzőtábor, a PVSK judo csapata máris nemzetközi edzőtáborba utazott Bajára, hogy folytassa a felkészülést az őszi versenyekre.

A szakosztály 40 sportolója töltötte e nyár egy részét Orfűn, edzőtáborban (első, második kép). A tábor két hete alatt a csoportok alapozó, és erőnléti edzéssekkel készültek az újabb megmérettetésekre, ami az őszi versenyszezonban vár rájuk. A tábor ma már üresen áll, de jövőre újra benépesül, állnak majd a sátrak, és újabb élmények, kemény edzések várnak a PVSK judósaira.

Baján évről évre egyre nagyobb létszámú sportoló jelenlétével a tábor jó felkészülési lehetőséget biztosít, (harmadik kép. Az idén 550 judoka, köztük a PVSK Judo Szakosztályának versenyzői is jelen voltak. A nemzetközi, és hazai mezőny számos kiemelt versenyzője látogatta az edzéseket. Itt készülhettek a Budapesti Grand Prix résztvevői is, ami mindenkinek jó motivációt jelentett. A PVSK serdülő és ifi korosztályú judósai napi 2 edzésen, 8-8 küzdelemben vettek részt.
Edzőjük, Kersics Dávid a legnagyobb dicsérettel beszélt tanítványai elvégzett munkájáról.

A nyári edzőtáboroknak vége, Baja volt az utolsó állomás. A munka az edzőteremben folytatódik, és gőzerővel készül a csapat az elkövetkező versenyekre.

Nyilas László