Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szuromi Hanga Finnországban tájékozódik

Hétfőn még jutalmazási ünnepségen vett részt, szerdán már Finnországba repült Szuromi Hanga a PVSK tájékozódási futója.

Hanga, kiválóan szerepelt az Ifjúsági Európa bajnokságon (normál távon 3. lett), egy másik válogatón pedig kivívta a jogot, hogy a Junior VB-én is szerepeljen.

Egyelőre csak egy hónapra megyek, amolyan tanulmányútra - ezt már Hanga mondja, akivel elutazása előtt beszélgettem.

2000.február 4-én, Szigetváron születtem, több mint tíz éve vagyok a PVSK Tájékozódási futó szakosztályának tagja. Az idén érettségiztem a Szent Mór Katolikus Iskolaközpontban. Sajnos, nem vettek fel az egyetemre, de természetesen nem tettem le arról, hogy továbbtanuljak. Mint tudjuk, a skandináv országokban, így Finnországban is, nagyon magas szinten űzik a tájékozódási futást. Turkuban leszek, és a helyi klub edzőjénél fogok lakni,és  dolgozni fogok. Sok edzés, és versenyek is szerepelnek a programban.

Arra a kérdésre, hogy mik a hosszabb távú tervei, Hanga a következőket mondta:  Minél magasabb szintre akarok eljutni a sportágamban. Turisztika és a vendéglátás érdekel. Hosszabb időt, akár fél évet is, szándékomban áll eltölteni Finnországban, természetesen ez sok mindentől függ. Akár egyetemre is ebben az országban szeretnék járni.

A mi családunkban szinte mindenki ezt a spotágat űzi, testvéreim, Áron, Mátyás, és Luca is sikeres tájfutók. A szüleim, akik szintén elkötelezett hívei a sportnak, támogatnak terveimet illetően. Mindent ki akarok hozni magamból a sportágat illetően - fejezte be Szuromi Hanga

Nyilas László