Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-Veolia: Elindult a munka

NB I. A-csoportos kosárlabdacsapatunk elkezdte a nyári felkészülést. Egyelőre csak a magyar játékosok dolgoznak Csirke Ferenccel, a légiósok két hét múlva érkeznek.

Ma reggel találkozott először az új idényre készülő csapatunk a Lauber Dezső Sportcsarnokban, amely Csirke Ferenc vezetésével el is kezdte a felkészülést a 2018/2019-es szezonra. Az első gyakorláson a tavalyról nálunk maradtak (Antóni Csanád, Demeter Attila, Simon Kristóf, Popgyákunik Balázs), az U20-as csapatunkból most nyáron felkerültek (Bíró Levente, Benke Krisztián, Berkics Bence), és három új szerzeményünk (Horti Bálint, Pongó Máté, Olasz Ádám) vett részt.

Mielőtt azonban labdát fogtak volna a fiúk, a PVSK elnöke köszöntötte őket az évnyitó eseményen. Czerpán István azt mondta, hogy az egész klub számára nagyon fontos a PVSK-Veolia szereplése, és mivel közeledik az egyesület centenáriumi éve, – a klub 2019-ben lesz 100 éves – egy kicsivel több anyagi forrással is tud dolgozni NB I-es csapatunk. Éppen ezért nagyon reméli, hogy a következő szezonban, még ha most alaposan ki is cserélődött a társaság, meg tudja célozni Csirke Ferenc együttese az ötödik helyet, azaz az alapszakasz után a felsőházba tud kerülni.

Persze ehhez rengeteg munkára lesz majd szükség – erről már vezetőedzőnk beszélt.

Jelenleg mindenki egészséges, így nyugodtan kezdhette el csapatunk a munkát. Négy légiósunkra, Veljko Budmirre, Andrija Csiricsre, Justin Alstonra és Kameron Taylorra sem kell már sokat várni, augusztus 27-én ők is csatlakoznak a többiekhez.