Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Vadász Kitty Országos bajnok lett

A PVSK magasugrója július végén a Magyarország 2018. évi  Szenior Atlétika bajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott.

A budapesti Ikarusz pályán rendezett versenyről, és a spanyolországi Malagában rendezendő Világbajnokságról is kérdeztem Kittyt:
- Nagyon-nagyon meleg volt, ráadásul a magasugrás 11 00-kor kezdődött, és én majdnem percre pontosan a legnagyobb hőségben 12 00-kor ugrottam, akkor, amikor árnyékban 36 fokot mutatott a hőmérő. A 160 cm simán ment, ezután nem 162-re, hanem 164-re emeltem a magasságot. Ez egyéni csúcs lett volna, hiszen tavaly ugrottam 163cm-t. Három kísérletem volt, sajnos nem sikerült átugranom, de nagyon picin múlott. A 162 simán meglett volna, de ezzel már nem érdemes foglalkozni!
A felkészülési és az időjárási nehézségek ellenére úgy gondolom, az esemény nagyon jól szolgálta a szeptemberi malagai Vb-re való felkészülést, hiszen már azt is tudom, hogy ott szeptember 10-én, ugyanebben az időpontban fogok ugrani, tehát ilyen szempontjából is jó volt ez a verseny.
Köszönöm mindazoknak, akik eddig is segítették, támogatták a versenyekre történő részvételeimet.

Remélem, Malagában is jó eredményt tudok majd elérni, ahol a világ minden részéről, Kanadából, Ausztráliából, Japánból és az USA-ból is lesznek résztvevők – fejezte be beszámolóját Vadász Kitty.

Nyilas László