Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A PVSK-Veolia megcélozza a felsőházat

Csirke Ferenc szerint Kameron Taylorban benne lehet az X-faktor – a BB1.hu írása.

Szerdán este teljesen lett a Pécsi VSK-VEOLIA kerete a 2018/2019-es szezonra. A nyár folyamán távozott a csapattól Supola Zoltán (Sopron), Harazin Tamás (Kaposvár), Bíró Olivér (Falco), Jabril Durham (Rethymno Cretan Kings), Devin Brooks, Marino Sarlija és Kővágó-Laska Márk (Baja) is. Az érkezők között ott van Pongó Máté (Kecskemét), Horti Bálint (Körmend), Andrija Csirics (Szeged), Justin Alston (Gladiators Trier), Kameron Taylor (Oliver Würzburg), valamint Olasz Ádám (Salgótarján). A hét távozót tehát hat érkezővel pótolta a mecsekaljai együttes.

A BB1.hu megkereste Csirke Ferencet, a PVSK-Veolia vezetőedzőjét:

- Próbáltunk olyan csapatot összerakni, amellyel ugyanúgy lehet esélyünk a rájátszásra, mint eddig – mondta honlapunknak a 42 esztendős tréner. - Szeretnénk megpályázni a felsőházat, de ez egyáltalán nem lesz könnyű. Hét-nyolc együttes nagyjából ugyanolyan erős lesz, mint mi, de nagyon sok helyen még nem véglegesek a keretek. Nehéz megmondani azt, hogy hol lesz a helyünk, de azt hiszem, a két-három topcsapaton kívül ezt a többiek sem tudják igazán megtippelni.

- Azért akartuk megszerezni Horti Bálintot, mert szerettem volna, ha folyamatosan a pályán tudok tartani olyan ötöst, ahol nem kell folyamatosan csapdákat kialakítani. Gondoltunk a fizikális dolgokra, a célunk az volt, hogy legyen két olyan magasemberünk, aki tud ötösöket fogni. Pongó Mátéról láttuk, hogy Wittmann Krisztiánnal stabilan irányították a Kecskemétet, úgy döntöttünk, hogy mi leszünk az a csapat, amely nekifut a szezonnak egy magyar irányítópárossal. Nagy segítségükre lehet Andrija Csirics, aki a játéktudása mellett kiváló csapatember. Megbeszéltem vele, hogy nem kell feltétlen harmincnyolc percet játszania, úgy érzem, hogy a fizikai állapota arra mindenképp alkalmas, hogy huszonöt-huszonnyolc perc alatt száz százalékot nyújtson. Justin Altsonnál az volt a fő szempont, hogyha a szükség megkívánja, akkor pályán tudjon lenni Horti Bálinttal egyszerre. Azért volt nehéz őt megtalálni, mert sok olyan játékost kaptam, akik mozgékonyabbak, de nem tudtak háttal játszani. Olyanokat is kaptam, akiknek jó volt a benti játékuk, de lassúak voltak. Remélem, hogy Justin személyében megtaláltuk azt a centert, aki ezeknek a kritériumoknak megfelel. Kettes posztra volt hat-hét játékos, aki akár képbe is kerülhetett volna, majdnem Taylort kaptam meg utoljára. Négy-öt nap alatt eldöntöttük, hogy őt választjuk. Bennem volt az is, hogy nem szerettem volna nagyon alacsony játékost, olyat, aki hajlik az egyes poszt felé is. Így legalább a kísértés is kisebb lesz arra, hogy irányítani tegyem be. Meg szeretném adni a Pongó-Simon párosnak a lehetőséget. A videók alapján láttuk, hogy az Alba Berlin ellen ő támadta egész pályán az irányítót. Úgy érzem, benne lehet az X-faktor.

Csirke Ferenc azt is elárulta, csapata mikor kezdi meg a felkészülést.

- A magyar játékosokkal augusztus 13-án kezdjük el a munkát, 20-án Horti Bálint elmegy a válogatottba, 27-én pedig érkeznek a légiósok. Úgy áll a helyzet, hogy szeptember 18-a lesz az első olyan nap, amikor már teljes kerettel tudunk készülni. Azt hallani, hogy szeptember utolsó hétvégéjén elkezdődik a bajnokság, így nagyjából tíz napunk lesz arra, hogy készen álljunk az első fordulóra.

Forrás: www.BB1.hu