Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nem könnyű a legjobbat kiválasztani

Két hét múlva kezdi meg a felkészülést a bajnoki szezonra a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, amelynek már kész is van a kerete - írta a BAMA.hu.

Csirke Ferenc vezetőedzővel arról beszélgettünk, mennyire nehéz a légióskeresgélés a holtszezonban, de azt is felvázolta a tréner, hogy nagyjából milyen pécsi csapatra számíthatnak majd a szurkolók.

A héten két amerikai légiós leigazolásával vált teljessé a PVSK-Veolia kerete. Elégedett a végeredménnyel?

Látatlanban igen – vágta rá nagy mosoly kíséretében Csirke Ferenc. Nyilván, ha majd elkezdődik a közös munka, akkor fogunk mi magunk is pontos képet kapni, de nekem úgy tűnik, hogy nem lesz baj. Természetesen főleg a két amerikai légiós, Justin Alston és Kameron Taylor esetében lesz az majd kérdés, hogyan sikerül majd a beilleszkedésük. Mivel azonban mind a ketten lehúztak már legalább egy évet Németországban, ez azért már jelzi, hogy ilyen probléma talán nem lesz velük.

Nagy meló megtalálni a hiányzó légiósokat? Gondolom ilyenkor özönlenek az ajánlások a menedzserektől.

Hát nem kicsi, az biztos. Ez úgy működik, hogy az elején beszélünk a menedzserekkel, mennyi is az annyi. Ezt követően pedig jönnek a játékosprofilok folyamatosan. Amikor 2-es posztra néztem a külföldi kosarasokat, nagyjából száz nevet kaptam meg. Mondjuk azért ennyi játékos videóit nem néztem végig, akadtak, akiket eleve kizártam. Mondjuk mert nem volt olyan magas, amit elképzeltem, vagy mert gyenge bajnokságban játszott. De azért 60-70 profilt át kellett nyálazni.

Mi dönt egyáltalán ilyenkor?

Ez nagyon összetett. Azt azért tudni kell, hogy például Kameron Taylor mellett, hogy a 2-es posztnál maradjunk, volt még vagy 6-7 olyan játékos, akit szívesen idehoztam volna. Ilyenkor már rengeteg múlik rajtunk, rajtam is. Érdekes ez, hiszen az NB I.-es csapatok egy jó része nagyjából ugyanazokat a légiósokat nézegeti a nyáron. Aztán majd a bajnokságban kiderül, hogy ki döntött jobban.

Más lesz az új pécsi csapat, mint az előző évi?

Biztosan más lesz. Most úgy látom, hogy idén talán kevesebb lesz az egyénieskedés, na nem mintha ez egyébként feltétlenül baj lenne, hiszen tavaly több volt az egyéni megoldásunk, de csak hatodik helyen végeztünk a bajnoskágban, ami jó eredmny. Idén azonban nagyobb hangsúlyt kaphat a csapatjáték. Az számomra örömteli, hogy átlagosan jóval magasabbak leszünk, ez pedig például védekezésben több új variációra is lehetőséget adhat. E mellett remélem, hogy egy futós csapat leszünk. És ne legyen kétsége senkinek, hogy ebből a 38 éves Andrija Csirics és a 33 éves Veljko Budimir is ki fogja tudni venni a részét.

Mikor kezdődik a munka?

Augsuztus 13-án kezdünk a magyarokkal, de Horti Bálint 20-án csatlakozik a válogatotthoz, majd 27-én csatlakoznak a légiósok, Csirics talán valamivel már hamarabb is. Teljes kerettel csak szeptember 18. után tudunk majd dolgozni.

Forrás: www.bama.hu

A Pécsi VSK-VEOLIA csapata a 2018/19-es szezonban:

Játékosok: Simon Kristóf, Veljko Budimir, Demeter Attila, Antóni Csanád, Krnjajski Boris, Dragasevic Veljko, Popgyákunik Balázs, Pongó Máté, Horti Bálint, Justin Alstont, Andrija Csiric, Kameron Taylor, Olasz Ádám. Bíró Levente, Berkics Bence, Benke Krisztián. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Szentendrei Áron. Erőnléti edző: Sántics Béla.