Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kameron Taylorral teljes a keret!

Megvan a PVSK-Veolia utolsó nyári igazolása is, 2-3-as posztra szerződtettük a következő szezonra a 23 éves, 198 centi magas amerikai kosarast, ezzel pedig teljessé vált keretünk.

Justin Alston hétfői leigazolása után már csak egy hely volt kiadó csapatunkban a következő bajnoki szezonra. Eddig! A mai napon ugyanis klubunk és Kameron Taylor megállapodott egymással, így a 23 éves amerikai kosaras is csatlakozik Csirke Ferenc együtteséhez. A 198 centi magas, 2-es poszton bevethető kosaras a 2016/17-es szezonban a német Pro A ligás Ehingenben szerepelt, ahol 11 pont, 4 lepattanó és 2,5 gólpassz fűződött a nevéhez, az előző szezon nagy részét pedig a német Pro B-s Dragons Rhoendorf együttesében töltötte, ahol 24 mérkőzésen egészen imponáló, 23,4 pontos, 7.9 lepattanós és 5,6 gólpasszos meccsenkénti átlagot hozott össze. Nem is véletlen, hogy őt választották meg a liga legjobb játékosának, és a legjobb védő címet is kiérdemelte teljesítményével. Illetve azt is, hogy a szezon végén szerződtette őt a Bundesligában szereplő Oliver Würzburg, azzal a céllal, hogy talán vele el tudják érni a rájátszást. Taylorral a csapatban nyolcból hat mérkőzést meg is nyert a Würzburg, igaz végül, ha csak egyetlen meccsen is múlt, de lecsúszott a rájátszásról. Ezalatt Kameron Taylor közel 9 ponttal, 3 lepattanóval és 2 gólpasszal járult hozzá, hogy a csapat magabiztosan megőrizze élvonalbeli tagságát.

- Nem nagyon van nehezebb feladat annál, mint, hogy az ember jó 2-es poszton játszó légióst találjon – árulta el Csirke Ferenc,csapatunk vezetőedzője. - Kameron személyében úgy vélem, hogy nekünk most ez sikerült. Alapvetően 2-es poszton veszem őt számításba, de sokat nyomott a latban vele kapcsolatban, hogy 198 centis magassága ellenére tud akár irányító poszton is játszani, mint ahogyan erre korábbi klubjaiban volt is példa.

Kameron Taylor szerződtetésével tehát kialakult a Pécsi VSK-VEOLIA kerete a következő NB I. A-csoportos szezonra. Hamarosan indul a felkészülés.

Pécsi VSK-VEOLIA, 2018/19: Simon Kristóf, Veljko Budimir, Demeter Attila, Antóni Csanád, Krnjajski Boris, Dragasevic Veljko, Popgyákunik Balázs, Pongó Máté, Horti Bálint, Justin Alstont, Andrija Csiric, Kameron Taylor, Olasz Ádám. Bíró Levente, Berkics Bence, Benke Krisztián. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Szentendrei Áron. Erőnléti edző: Sántics Béla.