Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Amerikai centert igazoltunk

A Pécsi VSK-VEOLIA leigazolta a 24 éves Justin Alstont, akire Csirke Ferenc vezetőedző 4-5-ös posztokon számít az ősszel rajtoló bajnokságban.

Már csak egy hely kiadó a következő bajnokságra készülő keretünkből. Ma ugyanis pontot tettünk a center-keresgélés végére, Csirke Ferenc és a klubvezetés ugyanis megtalálta azt a külföldi játékost, aki megoldást nyújthat számukra magas posztokon a következő szezonban: a 24 éves, amerikai Justin Alston egy évre írt alá csapatunkhoz.

A 204 cm magas kosaras a bostoni egyetemen tanulta meg a kosárlabda csínját-bínját, és eddigi pályafutása nagy részét az ottani csapatban is töltötte. Az előző idényben azonban már Európában pattogtatott, méghozzá a német Pro A ligában szereplő Gladiators Trier alapembere volt. A Trier egyébként jól is szerepelt Alstonnal, hiszen elődöntőbe került a bajnokságban.

- Nyilván az anyagi lehetőségek behatároltak, sajnos topligákból nem nagyon tudunk játékost igazolni – árulta el vezetőedzőnk, Csirke Ferenc. - Az azonban már jelez valamit Alston esetében, hogy a német Pro A-ban lehúzott egy teljes szezont. Németországi kapcsolatainkat igyekeztünk kicsit megmozgatni, hogy informálódjunk róla, és azt kell mondanom, hogy az összbenyomás győzött meg arról, hogy őt kell választanunk center posztra. Az kifejezetten tetszett benne, hogy 204 cm-es magassága ellenére elég sok időt tölt a palánkok alatt, jól is dolgozik ott, nem dobálja el messziről a labdákat. E mellett pedig elég mozgékony is. Alapvetően 5-ös poszton számolok vele, de azért szeretném, ha adott esetben akár Horti Bálinttal együtt is a pályán tudna lenni. Úgy látom, hogy védekezésben nem lesz gondja, az erős, nagydarab centerekkel, de akár a 4-es poszton játszókkal is fel tudja venni a versenyt egy az egyben.

Alston szerződtetésével tehát már csak egy hely kiadó csapatunkban a következő szezonra, kettes posztra várható még egy légiós szerződtetése.