Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A PVSK tájfutói is ott voltak a Főiskolás- és Egyetemi Világbajnokságon

A Finnországban rendezett versenyen az egyesületünket Szuromi Luca és Becze Rita képviselte. Nem mellesleg a magyar csapat egy világbajnoki címet is nyert a VB-én.

A rendezvényen a PVSK és a Magyar Tájékozódási Szövetség képviseletében ott volt Domján Zsuzsa, akit arra kértem, mondjon néhány szót az eseményről:

- Több, mint harminc ország képviselői voltak jelen, a közép-Finnországi Kuortané-ban, a szállás és a pályák is elsőrangúak voltak.Tekintettel arra, hogy a tájfutás jellemzően északi sportág, jellemző volt itt is a skandináv fölény.
Három kategóriában zajlottak a futamok az egyéniben, hosszú-középtáv  és sprint számok voltak. Ez utóbbiban a budapesti Weiler Virág egyetemi világbajnok lett. És volt két csapaszám, a sprint-és a normál erdei váltó
A pécsiek eredményei: Szuromi Luca középtávon 57., Becze Rita középtávon az 59., hosszútávon a 47.helyen végzett. Technikailag nagyon nehéz verseny volt, és szokatlanul nagy meleg. Sok skandináv érem született, nagyon nehéz volt az erdei terep, a sprint viszont feküdt nekünk, mivel egy kisvárosban, egy parkos helyen volt. A magyarok, köztük a két pécsi, nagyon szépen szerepeltek
- fejezte be beszámolóját Domján Zsuzsa.

 

Nyilas László