Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Schneider Gábor a PVSK-ban dolgozik az új szezonban

A PVSK Utánpótlás csapatának edzőit sorra ismertetjük meg Önökkel, itt oldalunkon. Ezúttal a valamikori kiváló labdarúgót, az U14-es korosztály új edzőjét, Schneider Gábort mutatjuk be.

Pécsett született 1968. május 26-án. Már nagyon korán megismerkedett a labdarúgással, és soha semmilyen más sportágat nem űzött. Több élvonalbeli csapatban is játszott, és nagyon sok kiemelkedő eredményt ért el. A TÁSI-ban, vagy, ahogy akkor nevezték, a Pécsi Sportiskolában kezdte a focit. A középiskoláit a Pécsi Komarov Gimnáziumban (ma Babits Gimnázium) végezte. Edzői voltak: Ritter József, Szalai Tibor, Nagy Sándor, Fertőszögi Béla voltak.

Klubjai: 1982-88 PMFC, 1988-91 Bajai LC (NB II.), 1991-92 Ferencváros, 1994-95 Haladás

1992-ben az FTC-vel Magyar Bajnokságot nyert. Egyszeres MK bronzérmes. NB II-es gólkirály, 1996-97-ben a Pécsi DD Gáz csapatával NB II-es bajnokságot nyert. Egyetemi edzői képesítése van, UEFA „A” licenc-el rendelkezik. Utoljára a PMFC U16-os csapatát edzette. Az Ovi Labdarúgó Sportóvoda vezetője.

Arra a kérdésre, hogy az a tény, miszerint az Egyesület 2019-ben lesz 100 éves, ad-e, és ha igen, milyen pluszt a munkájához, a következőket válaszolta:

-A PVSK-nál a labdarúgást illetően van jövőkép. Nagy infrastrukturális beruházások folynak, mely hozzájárul a színvonalas munkához. A jövőt itt a gyerekek jelentik, és most minden adott a jó munkához. Én minden erőmmel azon leszek, hogy minél magasabb osztályban játsszon majd a felnőtt csapat, lehetőleg saját nevelésű játékosokkal.

Nyilas László