Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Orfűn, ha edzésről van szó, a vihar sem akadály

Egy hatalmas vihart is átélő, a tábori élet minden szépségét felfedező PVSK-s judósok napi két edzés mellett a csapatépítés élvezetes pillanataira is sort kerítenek az Orfűi sátras edzőtáborban. .

Amikor odaértem a tábor területére, a két hatalmas eső-cunaminak már nagyon kevés nyoma volt, bár a reggeli foglalkozáson még cuppogtak a sármaradékban a vihartól megviselt edzőcipők.

- Itt két napja hatalmas égi áldás zúdult ránk, beáztak a sátrak, minden csupa víz volt, bokáig jártunk a vízben, és dagasztottuk a sarat meséli Kersics Antal, a tábor vezetője. - Most, kedden már kisütött a nap, így abszolut természetes körülmények között tudunk edzeni. Futások és gimnasztika naponta van, de minden, a judóval kapcsolatos mozgáselemet is gyakorolni tudunk. Sajnos, a tatamit még nem sikerült felállítanunk, de a napokban arra is sor kerül. Két turnusban fogadjuk a gyerekeket, a hét végén van csere, augusztus 05-ig vagyunk, a második héten a kisebb korosztály jön. Jelenleg 17 gyerek van a táborban. Böngyik Anna megnyerte a Junior Magyar Felnőtt Magyar Kupát, az ifit is átugorva, Rácz Bálint Serdülő Európa Kupát nyert, itt Kenderesi Péter és Böngyik Anna harmadik lett. Kőszegi Levente meghívást kapott a Junior Európa Kupára elsőévesként, hogy néhány nevet említsek az eddigi sikerekből. Nagyon jól terhelhető, a dobásfelvételeket és a judo alapfogásokat nagyon jól  elsajátító, fiatal, feltörekvő korosztállyal dolgozhatunk. Grassy Dóra és Grassy Márk is ide tartozik. Jó hogy, nagyon sok fiatal tehetség van itt velünk, akik a jövőt jelentik a PVSK judo sportjában.
Lesz versenyünk Siklóson, Pakson és szeptember 16-án mi rendezzük a Misina Kupát a Gandhi csarnokában, majd késő ősszel jönnek a Diákolimpiák. Lesznek programok bőven, és ez a mostani tábor is jelentős állomása a versenyekre történő felkészülésnek
fejezte be Kersics Antal.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria