Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Sok szép emlék kötődik a stadionhoz

Képgalériával búcsúzik a bama.hu a PVSK Verseny utcai stadionjától. A szerkesztőség az arénában rendezett régi sportesemények képeiből válogatott össze egy csokorral.

Már a munkagépek is megjelentek a PVSK Verseny utcai futballstadionjában, hogy elbontsák az 1952-ben épült, azóta alaposan elhasználódott létesítményt. Helyén egy vadonatúj sportközpont lesz – írja a bama.hu.

Hatvanhat esztendő hosszú idő. Épp ennyi ideje áll a pécsi sport szolgálatában a PVSK futballstadionja, és ahogyan az előző években már készült is rá mindenki, eljött a nyugdíjazás ideje. Az egyesület a közelmúltban kapott 4,5 milliárd forintnyi vissza nem térítendő állami támogatást, hogy a PVSK centenáriumi évében egy nagyszabású létesítményfejlesztést hajtson végre. Ennek keretében bontják el a sok-sok nagy csatát megélt stadiont is.

Érett már egy ideje, valójában évek óta alkalmatlan volt a stadion arra, hogy komolyabb sporteseményt rendezzenek benne, mostanra már balesetveszélyessé is vált a létesítmény, így éppen a legjobbkor jött a bejelentés, hogy a munkaterület átadásával megkezdődött az 1952-ben átadott lelátók bontása. Már a munkagépek is megjelentek, hogy elhordják a több ezer köbméternyi anyagot.

A stadion helyén, ahol egykor a Pécsi Dózsa játékosai a Vásárvárosok Kupájában, 22 ezer néző előtt még a Newcastle-t is kiejtették egy büntetőpárbajjal záruló meccsen, egy vadonatúj sportkomplexum épül. A centerpálya mellett lesz két műfüves kispálya, egy labdarúgó- és egyéni sportágak számára épülő munkacsarnok, valamint egy 800 fő befogadására alkalmas fedett lelátó is.

Forrás: bama.hu