Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szuromi Hanga a tájékozódási Junior Vb-én szerepelt

A Kecskemét térségében rendezett Junior Vb-én, a magyar válogatott tagjaként, Szuromi Hanga a PVSK tájékozódási futója is részt vett, és kiválóan szerepelt.

A versenyen jelen volt Viniczai Ferenc vezetőedző, akivel a négy napos rendezvényről beszélgettem:

Óriási mezőny gyűlt össze, több mint 40 ország, hozzávetőlegesen 400 versenyzője volt jelen, voltak Új-Zélandról, Ausztráliából, Kanadából, de az Egyesült Államokból is. Normál, közép, sprint és váltó távok voltak, és ahogy az várható volt, az igazi borókában zajló középtávú döntő hozta a legfordulatosabb küzdelmet. Ezen a távon Gárdonyi Csilla (Budapesti Hegyvidék MOM) Világbajnok lett, Szuromi Hanga a 22. helyen végzett, ami figyelembe véve a mezőny erősségét igen jó eredménynek számít, a magyarok közül ezzel negyedik lett Hanga. Több második, harmadik és negyedik helye is volt a magyar válogatottnak, mondhatni ragyogóan helyt álltak a lányok.

Hanga egyedüli PVSK versenyzőként kiválóan képviselte egyesületünket.

Egy érdekes versenyt is lebonyolítottunk a PVSK rendezésében. A jelen lévő, mint egy négyszáz! néző részére rendeztünk egy versenyt, ugyanabban a térségben, de természetesen másik, erre az alkalomra kijelölt, pályán. Ennek az eseménynek az elnöke, Vonyó Péter kollégám volt, én a térkép elkészítésében vettem részt. Nagyszerűen sikerült, jól illeszkedett a VB programjához.

Nyilas László