Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Mennyiség már megvan, most már jöhet a minőség

A tavalyi szezonkezdéshez képest nagy létszámban jelentek meg játékosok a PVSK első edzésén, hétfőn. A 16 jelen lévő labdarúgó között még leigazolásra váró játékosok is voltak.

Már hétfőn este fél hat körül szállingózni kezdtek a játékosok a PVSK pályára, aki korábban érkezett, a külsőleg már szinte teljesen kész Multifunkcionális csarnokunk igazán impozáns látványában is gyönyörködhetett. Aztán növekedett a létszám, voltak néhányan, akik már ismerték egymást, olyanok is voltak, akik már aláírták szerződésüket, és olyanok is, akik próbajátékra jöttek. Az öltözőben rövid eligazítás, majd a bemutatás és üdvözlések, valamint a lelkesítő beszédek elhangzása után a pályára vonultak a játékosok, ahol némi erőnléti gimnasztikai mozgásanyaggal indult az este. Már majdnem sötétedett, amikor előkerült a labda, és következhetett a játék, rövidített pályán.

Az első benyomásairól Reith Róbertet, a PVSK vezetőedzőjét, kérdeztem:

A cél elsősorban az, hogy én is tájékozódjak, elsősorban az új játékosokat illetően, meg arról is, milyen állapotban vannak a régiek. Az mindenesetre jó jel, hogy ma ilyen sokan vagyunk, tavaly az első edzésen összesen három játékos vett részt. Akik újak itt vannak, ők nem próbajátékon vannak, hanem le szeretnénk igazolni őket. Persze még sok minden változhat, és lesznek kemény edzőmeccsek is, de úgy gondolom, a tavalyinál jobb eredmény elérésére képes csapatunk lesz ebben a szezonban – mondta el Reith Róbert.

Kovacsevics Árpád, az új kapusedző játékosként még sohasem szerepelt a PVSK-ban, de tudja mi az a PVSK, és milyen is az a „Vasutas Szív”:

- Gyerekként többször megfordultam ezen a pályán, ahol 7-8000 néző is volt sokszor egy-egy meccsen. Csodáltam Rónai Pista bácsi csapatait, és nagy megtiszteltetés, hogy most itt lehetek. Higgyék el, én már most tudom, hogy egy ilyen nagy múltú csapat sikeréért dolgozni csodálatos érzés. Jó kapusokat szeretnék nevelni, ezért nagyon fontos lesz majd a kiválasztás, hiszen a felnőttek mellett a kisebb korosztályok kapusai is hozzám tartoznak majd - fejezte be mondandóját Kovacsevics Árpád.

Most már csak azt a filozófiai tézist kell a gyakorlatba átültetni, miszerint a mennyiség előbb vagy utóbb minőségbe csap át. Reméljük, ez nagyon hamar bekövetkezik!

A csapat első edzéséről készült videó összefoglalót rövidesen láthatják oldalunkon.

Nyilas László



Kapcsolódó képgaléria