Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Pécsi szempontból felemás atlétikai Ob

Talán a labdarúgó Vb miatt, de méltatlanul kevés néző volt a legjobb magyar atléták országos seregszemléjét, amelyen hárman a PVSK csapatából is részt vettek.

Pedig olyan kiváló versenyzőket láthattak volna a 123. Atlétikai Magyar Bajnokságon, mint a világbajnok súlylökő Márton Anitát, vagy az olimpiai ezüstérmes diszkoszvető Kővágó Zoltánt,vagy a kiváló gátfutó Baji Balázs.

Számunkra nem volt igazán sikeres az Ob. Két versenyzőnk, Hegyi Brigitta és Tegzes Kata indult 1500-m-es síkfutásban - kezdi beszámolóját Freier Balázs a PVSK Atlétikai Szakosztály vezetőedzője.Mindketten „B” futamba kerültek, és messze elmaradtak legjobb idejüktől.

Hegyi Brigitta vizsgáira készül, az is nagy szó, hogy egyáltalán elindult. Tegzes Kata sincs csúcsformában, neki hiányzott az egész téli szezon. Sokáig vezetett, de aztán elfutottak mellette, nem tudott ritmust váltani. Ráadásul régóta sérüléssel küszködött, összességében jó, ha 50 %-os edzésmunkát végezhetett. Vele kapcsolatban el kell mondani, hogy ő az egyik legfiatalabb résztvevője volt az eseménynek, tehát mondhatjuk, hogy tanulni jött a rendezvényre. Úgy gondolom, le kell vonnia mindenkinek a tanulságokat. Varga Zsolt jól szerepelt, ő súlylökésben a hatodik helyen végzett, eredménye 15, 71.- fejezte be Balázs.

Nyilas László