Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szintet lép a labdarúgó utánpótlásunk

A következő szezont már akadémiai alközpontként kezdi meg a PVSK Labdarúgó Utánpótlás Szakosztálya.

Megszületett a megállapodás, a PVSK Labdarúgó Utánpótlás Szakosztálya a PMFC regionális központként működő labdarúgó akadémiájának alközpontjaként folytatja működését a következő szezonban. Ezzel a hazai labdarúgó utánpótlás rendszerében szintet ugrik egyesületünk, amely a harmadik szintről a középső lépcsőfokra, akadémiai alközponti státuszba lép.

- Ez komoly elismerés a PVSK számára, hiszen a jelenleg is zajló centenáriumi infrastruktjúra-fejlesztési programmal párhuzamosan azt is szeretnénk elérni, hogy a szakmai munka is fejlődjön az egyesületnél, és az alközponti státusz egy nagy előrelépést jelent ebben – fogalmazta meg Ángyán Norbert, a PVSK akadémiai alközpont vezetője.

A következő szezontól így a szakosztály működésének igazodnia kell a PMFC regionális labdarúgó akadémiájának koncepciójához, az ott meghatározott stratégia alapján kell elvégezni a szakmai munkát. Ez óhatatlan változásokat hoz magával a PVSK labdarúgó utánpótlásában.

- Több csapatunk lesz, hiszen az eddigi páratlan korosztályi besorolás (U7, U9, U11, U13, U15, U17, U19) mellé a páros korosztályi csapatok is bekerülnek a rendszerbe, és mindez azt jelenti, hogy jövő évtől tiszta korosztályokkal tudunk készülni és indulni a bajnokságokban. Új struktúrában fogunk működni. Pintér Tibor és Tóth János személyében lesznek felkészítő edzőink, Pintér Tibor egyúttal csoportvezető edző is lesz. A kisebb korosztályok oktatási felelőse Rónai István lesz, míg a nagyobbaknál a kiemelt tehetségekkel Toma Árpád fog foglalkozni – mondta el Ángyán Norbert.

Az új rendszerhez több edzőre is lesz szükség, ezért számos elismert szakember is csatlakozik a szakosztályhoz a következő szezontól. A már említett Toma Árpád egyéni képzéseket fog tartani a kiemelkedő tehetségeknek, akiket az elmúlt szezonban Sántics Béla vezetésével mértünk fel, és az új idényben a részükre még speciálisabb képzést tervezünk. Kovácsevics Árpád a kapusok fejlesztésével foglalkozik majd. Rajtuk kívül két „A”-licensszel és komoly élvonalbeli játékosmúlttal rendelkező edző érkezik Kósa Sándor és Schneider Gábor személyében.

- Fontos, hogy folyamatosan meg tudjunk újulni, ezért nemcsak a Magyar Labdarúgó Szövetség akkreditált edző továbbképzésein veszünk részt, de belső edzőképzést is tartunk. Ennek keretében olyan edzéselméleti és módszertani ismereteket adunk, Sántics Béla iránymutatása alapján a kollégáknak, amellyel életkorspecifikus képzést tudnak biztosítani, és jól ki tudják használni a gondjaikra bízott korosztály szenzitív fejlődési szakaszaiban rejlő lehetőségeket – foglalta össze Ángyán Norbert.

A PVSK valódi utánpótlás-nevelő egyesületté szeretne válni a jövőben, amely nemcsak felkutatja a tehetségeket, de gondozásukban és fejlesztésükben is részt tud vállalni, ennek a célnak az elérést segíti az alközponti működés a következő szezontól.

- Örülök annak, hogy a PVSK csatlakozásával újabb szereplővel erősödik a régió utánpótláscsapatainak együttműködése, és a Mohács, a Szentlőrinc, a Szekszárd és a Paks mellé egy újabb patinás egyesület csatlakozik hozzánk alközpontként. A részünkről a szakmai támogatásunkat biztosítjuk ehhez a kooperációhoz, és bízunk abban, hogy a mind teljesebbé váló együttműködés révén még eredményesebbé és hatékonyabbá válhat a labdarúgó utánpótlásképzés Dél-Dunántúlon – mondta el Kulcsár Árpád, a PMFC Akadémia igazgatója.

M.F.