Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A zenekar alakul, de a finomhangolás még hátravan

A vezetés támogatását maximálisan élvező, nem kevés problémával küzdő, a Megye I-ben hatodik helyen végzett focicsapatunktól, jövőre mindenki sokkal jobb helyezést vár. 

Minden meccs után rövid értékelést adott Reith Róbert vezetőedző, akitől az évértékelő beszélgetés alkalmából azt is megkérdeztem, mennyire működött a PVSK-nál egy csapat kohézióját adó edző-játékos összhang, 

A szezon kezdete előtt mi volt a cél?

Az első és a legfontosabb, hogy megfelelő létszámmal tudjuk elkezdeni a felkészülést és a bajnokságot. A második pedig az, hogy egy ilyen nagy tradíciókkal rendelkező egyesületnél mindenki tegyen meg mindent a sikeres szereplés érdekében.  Sajnos ezt nem mindenki érezte át.

Tavasszal repülő rajtot vettünk, két elmaradt találkozó után, három győzelem következett, de aztán megtorpant a csapat. Mi volt ennek az oka?

Remek téli felkészülésen voltunk túl, erős ellenfelek ellen játszottuk a mérkőzéseket, ahol jól teljesített a csapat, és itt nem az eredményre gondolok, hanem a hozzáállásra, az alázatra és természetesen arra, amit edzéseken gyakoroltunk, azokat vissza is kaptuk az edzőmérkőzéseken.

A megtorpanás később, pont az élcsapatok ellen következet be, akik ellen nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, mint a felkészülés alatt például a somogyi bajnok Nagyatád, vagy a horvát Donji Mihojlac ellen, pedig ezek is voltak olyan szintű csapatok, mint akiktől vereséget szenvedtünk. 

Elégedett vagy a hatodik helyezéssel? .

Egyáltalán nem vagyok megelégedve a helyezéssel, de ezt a játékosok is érezték, hogy több volt bennük.
A sikerhez kell egy kis szerencse is, és ha két mérkőzést, (Bóly, Komló) megnyerünk, és a szerencse is mellénk áll akkor a dobogón végeztünk volna.

Minden közösségben terveket kell készíteni arra, hogy mit akarunk elérni, ebben találkoznia kell az edző, és a játékosok elképzeléseinek. Működött ez ebben a szezonban?

Mindenképpen találkozni kell az edző és a csapat elképzeléseinek, hogy jó eredmény szülessen. Az én véleményem az, hogy ezzel az ősz folyamán nem is volt semmi probléma, még túl is teljesítettünk, tavasszal már voltak problémák, amit orvosoltunk, de sajnos későn, ami az eredményesség rovására ment.

Ahhoz a játékrendszerhez, amit a csapattal játszatni akartál, meg voltak-e a megfelelő emberek?

Szerintem nem voltak meg, nagyon sok hibát vétetünk védekezésben és támadásban egyaránt. Rengeteg volt az egyéni hiba is, ami  miatt sok pontot vesztetünk.

Melyik volt szempontunkból a legjobb mérkőzés és miért?

Egyet sem szeretnék kiemelni, de a véleményem az, hogy jó mérkőzést csak jó csapat ellen lehet játszani, ebből nagyon kevés volt, de remélem a következő bajnokságban ebben is előre tudunk lépni.

Biztosan értékelted magadban a szereplést. Mik voltak azok a hibák, amelyeken javítani kell?

A védekezésünket acélosabbá kell tenni csapat szinten, és a kapunk előtt csökkenteni kell az egyéni hibáinkat.

Menet közben milyen segítséget kaptál a vezetéstől?

A vezetés jelenleg egy személyben Czerpán István  Elnök Úr, akitől az egész év folyamán maximális támogatást, segítséget kaptam.

Elégedett vagy a mutatott játékkal, fejlődött-e a csapat ezen a téren?

Egy dologgal mindenképpen elégedett vagyok, az pedig a tavaszi támadó játékunk, de ezzel egyenes arányban a védekezésünk viszont sebezhetőbb volt. Ezen javítani kell!

Mi a program, alakul-e már a csapat a következő szezonra?

Július 9 - én kezdjük a felkészülést, az első héten csak edzések lesznek minden nap. A második héttől lesznek már edzőmérkőzések szerda-szombat ritmusban, a hét többi napján pedig edzések lesznek. A tárgyalások folynak, de egyelőre természetesen nincs még végleges keret.

Nyilas László