Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Sötétben is jól tájékozódtak

Az elmúlt hétvégén az Orfű melletti Rácz Tanyán rendezték a Tájékozódási Futók Éjszakai Országos bajnokságát, ahol pécsiek is részt vettek.

Az eseményekkel kapcsolatban Viniczai Ferenc vezető edzőt hívtam fel telefonon, és azt is megkérdeztem, hogyan zajlik egy éjszakai tájékozódási futóverseny:

-Nagyon érdekes, természetesen izgalmas esemény. Sajnos, ma még sem Eb-t, sem Vb-t nem rendeznek ebből a versenyszámból, de biztos izgalmas lenne. Kell egy nagyon jó fejlámpa, amely élesen világít, hiszen az erdőben éjjel szó szerint koromsötét van. Aztán az érzékszervek is másként működnek, hiszen a látás bizonyos mértékig korlátozott. De éppen ezért szép is ez a versenyszám.

Sokan voltunk az ország minden részéről,  48 klub 300 futója.  A pécsiek összesen öt bajnoki elsőséget, (Viniczainé Kovács Ildikó, Mátyás Ildikó, Szuromi Mátyás, Pataki Gábor, Tóth Jenő) hét ezüstérmet, (Szuromi Hanga, Pataki Réka, Baumholczer Máté, Szuromi Áron, Csillag Vera, Benedek Virág, Werner Péter) és két bajnoki bronzérmet (Szuromi Luca, Varga György) szereztek. A következő héten egy nemzetközi program keretében a horvátországi Nasicén három napos edzőtáborozáson veszünk részt - fejezte be Viniczai Ferenc.

Nyilas László