Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-Veolia: Pongó nálunk folytatja

Alakul a PVSK-Veolia következő évi kerete, magyar fronton lassan készen vagyunk. Két távozó mellett egy szerződés hosszabbítás és egy új igazolás volt terítéken az elmúlt napokban.

Miközben NB I-es csapatunk kerete már megkezdte megérdemelt nyári pihenőjét, klubunk vezetői nem sokat pihennek. Persze nem is nagyon van rá mód, hiszen a játékospiac most kezd csak igazán beindulni. A bajnokságban hatodik helyen végző együttesünk keretéből még korábban távozott és Kaposvárra igazolt Harazin Tamás, mostanra pedig eldőlt, hogy további két magyar játékosunk se Pécsett folytatja pályafutását. 

Egyikük Bíró Olivér, aki NB I-es karrierjét eddig teljes egészében klubunknál töltötte. Most azonban a klub és Olivér közösen érezte úgy, hogy a játékosnak változásra van szüksége, így a PVSK nyolc évnyi NB I-es szolgálata után Bíró Olivér a következő szezonban már máshol fog kosárlabdázni. Ennél kicsivel váratlanabb Supola Zoltán esete. Supinak ugyan élő szerződése volt a következő bajnokságra is, de a közelmúltban jelezte, hogy nem szeretne Pécsett maradni. Mivel klubunk vezetői érezték, hogy a játékos szándéka komoly, nem gördítettek akadályt a távozása elé, azóta már tudjuk, hogy Supola jövőre a Sopront erősíti majd. Mind a két korábbi játékosunk további pályafutásához sok sikert kívánunk.

Mindenesetre Supola távozása egy váratlan helyzetet teremtett, amit azonban nagyon gyorsan sikerült megoldni. A múlt héten Kecskemétről távozó válogatott irányítót, Pongó Mátét kerestük meg, és nagyon gyorsan meg is tudtunk egyezni vele, így Pongó a követező szezonban csapatunkat fogja erősíteni, ezzel ő együttesünk első nyári igazolása. Az irányító az előző szezonban közel 30 percet játszott átlagban a KTE-ben, ez alatt 7,1 pontot, 4,2 gólpasszt és 3,2 lepattanót hozott össze meccsenként.

- Természetesen nem voltunk boldogok, hogy Supola Zoli eligazolt, de így azt hiszem mondhatjuk azt, hogy csak cseréltünk egyet – mondta Bán Gábor, együttesünk ügyvezetője a pozitívumokra koncentrálva.

Pongó Máté meglehetősen kapós volt egyébként a piacon, miután bejelentette, hogy nem Kecskeméten képzeli el a jövőjét, sok megkeresése volt az NB I-ből, a PVSK-nál magasabban jegyzett csapattól is.

- Több csapat is felvette velem a kapcsolatot, miután kiderült, hogy szabad vagyok, volt közte olyan is, amelyik érdekelt a nemzetközi kupákban – mondta el nekünk Pongó Máté. - Le szeretném szögezni, hogy nagyon jól éreztem magam Kecskeméten, ahol kilenc évet töltöttem el. Mindazonáltal talán éppen a hosszú idő miatt úgy éreztem, hogy szükségem van egy kis környezetváltásra. Csirke Ferenccel beszélve lettem biztos abban, hogy a PVSK-Veolia jó választás számomra. Ambiciózus célok vannak a csapatnál és úgy érzem, itt minden adott ahhoz, hogy tovább tudjak fejlődni. Izgatottan várom már a közös munkát a többiekkel.

Szintén kiváló hír, hogy remek szezont futó fiatal játékosunkkal, Antóni Csanáddal is megegyeztünk lejáró szerződése meghosszabbításáról, így Csaszi is tagja lesz csapatunk jövő évi keretének. Ez pedig azt is jelenti, hogy szépen alakul már a csapat magyar fele. Pongó és Antóni mellett ugyanis az már korábban eldőlt, hogy Simon Kristóf és Demeter Attila is szerződést hosszabbított, az alap tehát már megvan, amire építkezni tudnunk majd.