Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

3x3, három pécsivel

Csirke Ferenc szövetségi kapitány vezetésével Pécsett készül az Eb-selejtezőre a 3x3-as férfi válogatott. A nemzeti együttes a PVSK Verseny utcai sporttelepén tartja edzéseit.

NB I-es csapatunk számára már véget ért a szezon jó pár hete, de bizony együttesünkből azért akadnak, akiknek a nyár nem az édes semmittevésről fog szólni. Amikor ugyanis jön a jó idő, akkor érkezik el a 3x3-as kosárszezon ideje. És bizony a felnőtt férfi válogatottunk szövetségi kapitánya Csirke Ferenc (a PVSK-Veolia vezetőedzője), akinek így bizony a következő hetek kemény munkával telnek majd. Nem ő azonban az egyetlen pécsi a nemzeti csapat háza táján, hiszen Bíró Olivér is a válogatott keret tagja. Egyébként nem is biztos, hogy a csapat többi tagja – Ivosev Tamás, Mohácsi Máté, Kerpel-Frónius Balázs – olyan nagyon bánja, hogy két pécsi is ott van a közelükben, hiszen a nemzeti csapat épp városunkban – a PVSK Verseny utcai 3x3-as pályáján – alakította ki főhadiszállását, Csirke Ferenc vezetésével itt készül a nyár feladataira.

- Múlt héten kezdtük a munkát, Kecskeméten már voltunk is egy tornán – mesélte Csirke Ferenc. - A hétvégén, szombaton és vasárnap egy erősnek ígérkező ciprusi tornán veszünk majd részt, aztán ismét Pécsett folytatjuk a munkát, hogy aztán Andorrában, az Eb-selejtezőben vegyük fel a harcot az ellenfelekkel.

Ami nem lesz egyszerű. Idén először harmincnál is többen neveztek a selejtezőkre, így három helyszínen, Romániában, Franciaországban és Andorrán rendeznek selejtezőket. Előbbi két helyszínen 12-12 induló lesz amelyből az első négy mehet a kontinenstornára. Minket azonban az andorrai selejtező érint. Ott nyolc indulóból a legjobb három kvalifikálja magát az Eb-re.

- Nagyon kemény csoportba kerültünk, a vb-második hollandok, az Eb-bronzérmes ukránok és a svájciak közül kettőt meg kell előznünk, hogy aztán a selejtezőben ott legyünk a legjobb négyben. De mivel csal hárman jutnak ki az Európa bajnokságra, ezért ott is nyerni kell egy meccset. Az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy újra összeállt a Bíró, Ivosev, Mohácsi, Kerpel-Frónius négyes. Ők voltak azok, akik két éve hetedikek lettek a világbajnokságon. Sok függ attól a keret kijelölésénél, hogy az adott játékos klubcsapata még érdekelt-e a bajnokságban, vagy sem. Idén a válogatott szempontjából szerencsésen alakultak a dolgok, hiszen most újra összeállhat egy olyan csapat, amelyik egyszer már megmutatta, hogy eredményes tud lenni.

Végezetül azt se feledjük, hogy az idén először összehívott U23-as válogatottba is ad játékost a PVSK, Demeter Attila tagja ugyanis a csapatnak.