Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Két eseményen jó eredmények tájfutó versenyeken

Az elmúlt hétvégén a Veszprém melletti Eplényben, és a Kecskeméthez közeli Ágasegyházán, valamint a Mátrában szerepeltek kiválóan a PVSK tájékozódási futói.

Az eseményekkel kapcsolatban Viniczai Ferenc vezetőedzőt hívtam fel telefonon:

- A Diákolimpián Baranya megyéből nem csak mi vettünk részt, voltak Abaligetről is tájfutók, összesen 32-en voltunk. Az első nap Veszprém városközpontjában sprintszám volt, a második napon már erdőben zajlottak az események. Sok résztvevő volt, az idő is megfelelő volt, és nézők is voltak szép számmal. Az egész országból mintegy 800 versenyző volt. Az első napon egy első helyet szereztünk Szuromi Áron révén, Szuromi Hanga mindkét nap dobogón volt, egy második és egy harmadik hellyel. Schauermann Barnabás is ezüstérmes lett. Ezen kívül negyedik és ötödik helyeket is szereztünk.

A másik verseny utánpótlás válogató volt a Mátrában, illetve a Kecskeméthez közeli Ágasegyházán. Ezeken a lényeg a továbbjutás, mert nagyon fontos a jó szereplés, hiszen most alakítják ki a kereteket az ifi Eb-re, junior Eb-re. Már biztos résztvevő Szuromi Áron és Szuromi Hanga. A junior Eb-ét egyébként Kecskeméten rendezik - fejezte be Viniczai Ferenc.

Nyilas László