Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-Veolia: Nézőszámban már dobogón

Csak a Falconak és a Körmendnek járnak ki többen a hazai meccseire a férfi NB I-ben mint Pécsett. A többi sportágat is figyelembe véve az összesített ranglista 14. helyén állunk.

A sportstatisztika blog évente többször közöl adatokat a hazai látványsportágak nézőszámairól. A férfi kosárlabda bajnokságban már jó ideje az élmezőnyben vagyunk ezen a téren, de a legfrissebb számok alapján a tavalyi negyedik helyünkön egyet javítva, az Alba Fehérvárt megelőzve már a harmadik helyen állunk ezen a téren. Csupán a két nagy múltú Vas megyei csapat, a Falco KC és az Egis Körmend előz meg minket. A május elején kiadott adatok szerint átlagban 1693 szurkoló van kint a hazai meccseinken a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ami a 2016/2017-es bajnoki évadhoz képest harminc százalékos emelkedést mutat. Ezzel egyébként nem csak kosárlabdában állunk jó, hiszen az összes többi sportágat és azok csapatait is figyelembe véve az összesített ranglista 14. helyén vagyunk.

Persze az is igaz, hogy klubunknak nem kis munkája van ebben. Az utóbbi időben igyekszünk a lehető legjobban kiszolgálni szurkolóinkat, megannyi akcióval vártuk már a drukkeret a szezon során. Két támogatónk, a NOVRO Húspiac Szupermarket és a Léta-Ker Új Ház Centrum is 500 ajándékpólóval ajándékozta meg szurkolóinkat, május elején a Pécsi Sörfőzde és szintén a NOVRO sörrel és virslivel várta a leghamarabb a Lauberbe érkező 500 vendégünket. A Mecsek Tea támogatásával minden hazai bajnokinkon az ezredikként a csarnokba érkező szurkolónkat ajándékcsomaggal jutalmaztuk, de karácsony előtt a támogatóink felajánlásával egy kuponfüzettel is kedveskedtünk a drukkereknek, telis-tele akciókkal és kedvezményekkel.

- Ezek az akciók nálunk most már gyakorlatilag hagyományok, évek óta visszatérően várjuk ezzel a szurkolóinkat, és természetesen ez jövőre is így lesz – mondta el Bán Gábor, csapatunk ügyvezetője. - Ide sorolnám még azt is, hogy a PVSK-Mecsek Füszért és a PEAC bérleteivel is be lehet jönni a meccseinkre. Szintén fontos, hogy U11, illetve U12-es játékosainkat is igyekszünk behozni a bajnoki találkozóinkra, a félidőben a bemutató mérkőzések azt szolgálják, hogy a kicsik is megérezzék a „puskapor” illatát. De megemlíthetem a „Gyűjts Kosárlabdát” iskolai akciónkat is – amelyben az év során az ANK Gimnázium és a Jurisics Utcai Általános Iskola diákjai voltak a legaktívabbak. Az, hogy ismét javítani tudtunk a nézőszámunkon nem menne anélkül, ha a csapat nem szerepelne jól. Jövőre centenáriumi évünk lesz, és nagyon jó lenne, ha az alapszakasz végén ezúttal a felsőházban folytathatnánk, mondjuk a középszakaszt. Ez persze sok összetevős dolog, de ha sikerülne, akkor biztos vagyok benne, hogy tovább tudnánk növelni a nézőszámunkat.

Mondjuk az biztos, hogy néhány bravúros és emlékezetes győzelmünk volt hazai pályán a szezonban, elég, ha csak a Falco elleni kétszeri hosszabbításos sikerre, az Alba Fehérvár őszi kiütésére, vagy a a Kaposvár kétszeri legyőzésére gondolunk. Ha jövőre is így folytatja csapat, akkor ki tudja? Talán a harmadik helyről is van még út előrefelé.

Forrás (nézettség): sportstatisztika.blog.hu