Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Simon: Jó kis tanulóév volt

Irányítónk, Simon Kristóf jól érezte magát a PVSK-Veolia csapatában, nem is kellett sokat gondolkoznia, hogy egy évvel meghosszabbítsa lejáró szerződését.

Tavaly nyáron érkezett csapatunkhoz Szombathelyről Simon Kristóf, aki közelmúltban lezárt szezon során bebizonyította, hogy számíthat rá a szakmai stáb akár a legkiélezettebb pillanatokban is. Elég csak, ha a Falco elleni, kétszeri hosszabbításos mérkőzésünkre gondolunk, ahol bizony óriási szükség volt arra, hogy a végén jópár fontos büntetőt a helyére pakoljon. Nincs tehát abban semmi meglepő, hogy az eredetileg idén nyáron lejáró szerződését klubunk egy évvel meghosszabbította, így a következő szezonban is a PVSK-Veolia csapatát erősíti majd Kristóf.

Meg is kérdeztük tőle, hogy sokat kellett-e gondolkoznia azon, maradjon-e Pécsett?

- Igazából nem kellett ezen sokat elmélkedni – mondta irányítónk. - Bejött számomra a váltás, az, hogy tavaly Pécsre jöttem. Játszani akartam, önbizalmat gyűjteni, és e tekintetben sikeres volt az évem. A PVSK-tól egy nagyon korrekt ajánlatot kaptam a következő szezonra, amit örömmel fogadtam el.

Amikor csapatunk az előző szezon közben, Supola Zoltán sérülése miatt kényszerűségből szerkezetet váltott és Nebojsa Djukic helyére Devin Brooks érkezett a külső posztokra, akkor azért Simon szerepe is megváltozott, az alacsony posztokon, főleg Supi visszatérése után bővebb lett a rotáció, így Kristófnak kevesebb játékperc jutott, mint korábban. Ez azonban nem szegte kedvét, elmondása szerint ebből az időszakból is sokat tanult.

- Kétségtelen, hogy nekem egy kicsit nehezebb lett a dolgom Devin érkezése után – mondta Simon. - Más lett a szerepem támadásban, jóval nagyobb hangsúlyt kellett fektetnem a védekezésre. Úgy gondolom, hogy így is mindent elkövettem, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam, annak pedig nagyon örülök, hogy egy ilyen eredményes szezont tudtunk zárni. Úgy gondolom, hogy az NB I.-es ritmust elég gyorsan fel tudtam venni, fel tudtam nőni ahhoz a terheléshez, amit az A csoport megkövetel. Mindent egybevéve ez egy jó kis tanulóév volt számomra. Az is kiderült, hogy miben kell leginkább fejlődnöm. A Pick and rollomon és a külső dobásaimon kell még dolgoznom. Úgy gondolom, hogy a kellő dinamikám megvan ahhoz, hogy fejlődni tudjak. Remélem, egy az ideinél is sikeresebb év következik majd a számunkra.