Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Veterán bajnok lett a PVSK

Befejeződött az MLSZ által a 60 éven felülieknek kiírt országos kispályás labdarúgó-bajnokság, amely "Egy életen át kell játszani" néven futott.

A dél-dunántúli régiós torna hatodik, egyben utolsó fordulója Pécsett, a kovácstelepi pályán zajlott, amelyet a Szekszárd nyert meg a PVSK és a Komló előtt. A további sorrend: 4. PEAC, 5. PMFC, 6. Bóly.
A hat fordulóból álló pontvadászat végeredménye: 1. a PVSK 30 ponttal, 2. a Szekszárd 26, 3. a Komló 22, 4. a PEAC 20, 5. a PMFC 17 és 6. a Bóly 16 ponttal. A döntő meccsen a Szekszárd 2-0-ra nyert a PVSK ellen.
Ezzel megtört PMFC domináns szerepe, ugyanis a tíz kiírásból eddig a piros-feketék kilencet nyertek meg. Az egész éves összesített eredmény alapján a PVSK lett az első, és jogot szerzett a júniusi Országos Döntőben történő részvételre. Az utazáshoz a buszt a PVSK biztosítja. A döntő Budapesten a III. ker. TTVE pályán lesz, 2018. június 23-án, ezen versenyen kívül az Eszék együttese is részt vesz.
A Pécsett, a Laterum Szállóban tartott ünnepélyes eredményhirdetésen különdíjakat is kiosztottak, Dél-Dunántúlon a bajnokság legjobb kapusa Bien József (Komló), a gólkirály Porga István (Szekszárd), míg a legharciasabb játékos Kecskés István (PVSK) lett.
Kovácstelepen az idősebbekből álló régióválogatott a horvát Eszék hasonló csapata ellen játszott barátságos meccset, ennek végeredménye 1-1 volt. Az eszékieknél is szerveződik a veteránbajnokság.

Nyilas László