Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Csirke Ferenc: Szép eredmény amit elértünk

A Pécsi VSK-VEOLIA nagy meccseket nyert meg a 2017-18-as szezonban, a vezetőedző elégedett a megszerzett 6. hellyel. A Dunántúli Napló interjúja.

Csirke Ferenc büszke rá, hogy ilyen erős mezőnyben a hatodik helyen zárt a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapata. A pécsi tréner úgy látja, nem volt realitása, hogy kiejtsék az Alba Fehérvárt a negyeddöntőben, de azt sajnálja, hogy a hazai meccset végül nem tudták megnyerni.

- Most, hogy már aludt egyet az utolsó, Alba Fehérvár elleni vereségre, hogyan látja ezt a végül 0-3-at hozó negyeddöntős párharcot?

- A hazai meccset meg kellett volna nyernünk – jelentette ki Csirke Ferenc, a PVSK-Veolia vezetőedzője. - Azt viszont látnia kell mindenkinek, hogy nem lett volna reális, hogy továbbjussunk. Persze, idén több nagy csapatot is le tudtunk győzni, de egészen más egyszer-egyszer elkapni az esélyesebb ellenfelet az alapszakaszban, mint a play offban háromszor legyőzni akár egy Albát. Tudtuk, hogy ha az első meccset nem nyerjük meg, akkor bizony könnyen lehet 3-0 is a vége.

- És ha az egész évet nézi? Elégedett a hatodik hellyel?

- Az világos, hogy lehetőségekben messze vagyunk az első négytől. Sőt, a mögöttünk végzett csapatok közül is jó pár van, amely előttünk jár ilyen téren. Nézzük csak meg a Paksot, amely mögöttünk végzett a bajnokságban. Vagy ott a Sopron, amely nyáron alaposan bevásárolt, még Európa-bajnok játékost is szerződtetett, mégis, végül épphogy csak bent maradt. Ennek fényében szerintem ez egy nagyon szép eredmény. Főleg úgy, hogy azért akadtak nagyon szép győzelmeink is.

- Meg azért pár fájó vereség is volt, főleg hazai pályán.

- Ez igaz. De az is biztos, hogy ha pont ugyanilyen eredményt érünk el, csak éppen úgy, hogy Kecskeméten, Kaposváron, Zalaegerszegen és Szegeden kikapunk ugyan, itthon viszont megverjük a Zetét, a Kecskemétet, az ASE-t és a DEAC-ot, akkor a szurkolóknak sokkal jobb lenne a szájíze, ami persze normális is, hiszen a hazai győzelem az mindig más, azt sokkal jobban szeretik. Holott, ebben az esetben is pontosan ugyanígy zárjuk a bajnokságot.

- És az ön szájíze is jobb lett volna?

- Én a csapatnak is azt mondtam az öltözőben az utolsó meccs után, hogy gondoljanak vissza a szép dolgokra ebből az évből, abból volt több. Akadt idén 11-12 olyan meccsünk, ami egylabdás volt, ebből nyolcat megnyertünk. Ez pedig nagyon nagy dolog. Én büszke vagyok erre az eredményre, szerintem mindenki az lehet, akinek fontosak vagyunk.

- Most akkor jön a jól megérdemelt pihenés, vagy még lesznek edzések?

- A keret fiataljainak még vannak, lesznek edzések, ugyanis az NB I. B-ben a Nyíregyháza ellen még vár rájuk egy mérkőzés az ötödik helyért, a többieknek viszont már nem lesz több tréning. Én most pár napot pihenek, aztán pedig hétfőtől már a 3x3-as válogatottal kezdjük meg a munkát, hamarosan indul ugyanis a nyári program. Nem leszek egyedül pécsi, hiszen a felnőttek között ott lesz Bíró Olivér, az U23-as nemzeti csapatban pedig Demeter Attila.

Forrás: Dunántúli Napló