Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az ötödik helyre hajtunk

NB I. B-s csapatunk a PVSK-Kronosz Kiadó csütörtök este hazai pályán kezdi meg a bajnokság ötödik helyéért zajló párharcot a Nyíregyháza ellen.

Közeledik a nyár, egyre melegebb van, és bizony a helyzet is egyre melegebb. Az NB I. B Piros csoportjában szereplő csapatunk ugyan a play off első körében elvérzett a Tehetséges Fiatalok ellen, ám a play off „kiesői” tovább folytatták a csatát. Mi a Miskolcon kettős győzelemmel jutottunk túl, így érkeztünk el a bajnokság számunkra utolsó páros meccséhez, amelyet a Nyíregyháza ellen vívunk meg. Aki két találkozó alapján jobb lesz, a végez az ötödik helyen.

A Nyíregyháza az alapszakaszt a harmadik helyen zárta, de a negyeddöntőben két vereséget szenvedett a Vasastól, így került hozzánk hasonlóan a play off alsó felébe. Ahol aztán az előző körben alaposan meg kellett izzadnia a továbbjutásért a Nagykőrös ellen. Idegenben 11 pontos vereséget szenvedett ugyanis csütörtöki ellenfelünk, hazai meccsét azonban nagyon magabiztosan, 18 ponttal nyerte. Mi ebben a szezonban eddig háromszor csaptunk össze a Nyíregyházával – ahol Nagy Krisztián személyében van egy régi ismerősünk is, ő korábban NB I. A-csoportos csapatunkat erősítette. A bajnokságban hazai pályán egy pontgazdag meccsen 102-90-re tudtunk nyerni, Nyíregyházán pedig 95-82-es vereséget szenvedtünk. Ezen kívül a Hepp Kupa elődöntőjében is összesodort minket a sors, ott a nyírségiek bizonyultak jobbaknak.

Jelenleg tehát a 2017/2018-as idényben 2-1 az állás oda, ezen lehet most javítani. Az ötödik hely sorsa két meccsen dől el, ha egyszer-egyszer nyer mindkét csapat, akkor a pontarány számít a végén. Hazai pályán tehát nem csak nyerni lenne jó, de egy izmos kis előnyt is szerezni a jövő keddi, nyíregyházi visszavágóra.

Program:

2018.05.24. 18:00 | PVSK-Kronosz Kiadó - Nyíregyháza
Férfi kosárlabda NB I. B. rájátszás, 1. mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Az NBI. B-s mérkőzésekre a belépés ingyenes.